Babapiskótás sütemény

    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

beauty and style

Ezek a színek a tél kedvencei: vibráló árnyalatokból nincs hiány »

Fogyást segítő, kalóriaégető turmix: felpörget a fáradt reggeleken »

Tejszínes kényeztető pakolás kézre, arcra: megújítja a száraz bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Babapiskótás sütemény

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • annyi tej, vagy tejföl, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk

Krém

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudinpor
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 15 db hagyományos babapiskóta
  • tetszés szerint rum, vagy rumaroma

Tetejére

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és két lapban kisütjük.
A pudingport kevés porcukorral 6 dl tejjel megfőzzük, hűtjük.
A margarint a maradék porcukorral összedolgozzuk, majd hozzáadva a pudingot a krémet habosra keverjük.
A babapiskótát kb. 1 cm-es darabokra vágjuk és a rummal, vagy rumaromával ízesített 1 dl tejjel összekeverjük. Kevés ideig állni hagyjuk, néha megkeverjük.
Összeállítás: Az egyik lapra rásimítjuk a fele krémet, ezen elrendezzük a babapiskótát.
Erre rátesszük a maradék krémet és a másik tésztalappal beborítjuk.
Az összeállított süteményt a felolvasztott bevonó csokoládéval áthúzzuk.
Javaslatok:
Érdemes a süteményt legalább egy nappal előbb elkészíteni, mert jobb, ha a lapok megpuhulnak.
Mutatósabb a szelet, ha az összeállítás után legalább egy éjszakára lepréseljük a süteményt /tálcát teszünk a tetejére és arra 2 db 1 kg-os lisztet, vagy cukrot teszünk/.
Csak ezután vonjuk be a csokoládéval.
A babapiskótát egészben is hagyhatjuk. Ekkor megforgatjuk az ízesített tejben és
azonnal a krém közé tesszük.
A sütemény szépen szeletelhető langyos vízbe mártott vékony pengéjű késsel.

Ezt is szeretjük