Sörkifli

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

Lelapítja a hasat és elhajtja a felesleges vizet: ínycsiklandó turmix sütőtökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sörkifli

Hozzávalók 12 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál cukor

Kenéshez

  • Vénusz étolaj szükség szerint
  • reszelt sajt tetszés szerint
  • köménymag tetszés szerint
  • tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejben a cukorral és kevés liszttel megfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk és kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán lazán összedolgozzuk, majd 8 részre osztjuk, cipózzuk. /Ha nagyobb kifliket akarunk kapni, kevesebb részre vágjuk./

A cipókat egyesével minél vékonyabb - lehetőleg egyforma - kerek lapokra kinyújtjuk, étolajjal vékonyan megkenjük és kifliknek felsodorjuk.

A kifliket sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk, felvert tojással megkenjük és a sajttal, vagy köménymaggal megszórjuk.

Rövid kelesztés után előre melegített sütőben - légkeveréssel 180 C fokon - pirosra
sütjük.

Ezt is szeretjük