Sörkifli

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sörkifli

Hozzávalók 12 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál cukor

Kenéshez

  • Vénusz étolaj szükség szerint
  • reszelt sajt tetszés szerint
  • köménymag tetszés szerint
  • tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejben a cukorral és kevés liszttel megfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk és kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán lazán összedolgozzuk, majd 8 részre osztjuk, cipózzuk. /Ha nagyobb kifliket akarunk kapni, kevesebb részre vágjuk./

A cipókat egyesével minél vékonyabb - lehetőleg egyforma - kerek lapokra kinyújtjuk, étolajjal vékonyan megkenjük és kifliknek felsodorjuk.

A kifliket sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk, felvert tojással megkenjük és a sajttal, vagy köménymaggal megszórjuk.

Rövid kelesztés után előre melegített sütőben - légkeveréssel 180 C fokon - pirosra
sütjük.

Ezt is szeretjük