Molnár kalács

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Molnár kalács

Hozzávalók 12 személyre:

  • tej
  • cukor
  • liszt (ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

A fenti alapanyagokból a nokedli tésztánál hígabbra készítjük, tetszés szerinti mennyiségből az a lényeg, hogy édes legyen.
Majd a molnárkalács sütő mindkét oldalát zsírszalonnával megkenjük. Utána már csak akkor,ha ragad a tészta.
Szép pirosra sütjük. Én 1l tejből szoktam készíteni.Időben ennek az adagnak a sütése kb. 2 óra, de miközben sütöm, a család rájár, nem bírják kivárni amíg elkészül,olyan finom.

Felhasználás :

Molnárkalács sütő­vasat Magyarországon a XVI. századtól isme­rünk. A legtöbb sütővason látható a készítés helye, ideje, a készítő vagy a tulajdonos neve.

Régen a molnárné kedveskedett molnárkalács­csal a vízimalomba járóknak. Az őrlésre vá­rakozók ideje jobban telt beszélgetés, rágcsálás mellett. Az otthoni étkezésnél a molnárkalács soha nem volt fő fogás. A laktató ételek után következett csemegeként, de fogyasztották az étkezések között önmagában vagy itallal ropog­tatnivalóként. Kedvelt gyerekcsemege. A borsodi iparvidék gyáraiban, illetve a kovácsműhelyek­ben könnyen elkészítették a sütővasat. Észak­-Magyarországon a régiónál megadott körzetek­ben ismert, sok család maga is süti. Általában saját fogyasztásra a lapos változat készül, eladásra pedig a henger alakú. A felnőttek bor és sör mellé fogyasztják. A polgári ízlésnek is megfelel, ha hengert készítenek belőle és vajas krémmel töltik. Főleg a téli hónapokban kere­sett termék. A cukrászdák is igénylik, fagylal­tok, krémek mellé díszítőelemként teszi.

Ezt is szeretjük