Spenótos-túros tészta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Spenótos-túros tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg fagyasztott spenót
  • 50 dkg félzsírós tehéntúró
  • 50 dkg fodros nagykocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dkg vaj
  • 6-8 lapsajt vagy reszelt sajt
  • só, bors
  • 1 paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát az olajon megpárolom, beleteszem a spenótot, sózom, borsozom, jól összeforralom, ha kész, kihűtöm. Ha kihűlt, hozzáteszem az áttört túrót, nagyon alaposan összekeverem, ízlés szerint utánasózom, borsozom, ezután belekeverem a tésztát, amit előtte sós vízben kifőztem, leszűrtem.

A vaj felével kikenek egy tűzálló tálat vagy magas peremű kis tepsit, ebbe öntöm a tésztás masszát. Ráöntöm a tejszínt, tetejére morzsolom a vaj másik felét, és alufóliával lefedem.
Előmelegített sütőben, 160-180 C-on, kb. 20 percig lefedve, majd további 10-15 percig fedő nélkül sütöm. Ekkor ráhelyezem a lapsajtot, majd ennek a tetejére a szeletekre vágott paradicsomot és addig sütöm, amíg az szép pirosra sül a tetején.

Tálaláskor megszórtam még pirított bacon szalonnával :)

Ezt is szeretjük