Kakaós csiga
Kakaós csiga
Hozzávalók 6 személyre
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 ek zsír
- 5 ek cukor
- 5 dkg élszető
- 2 dl tej
- 1 csipet só.
Töltelékhez:
- 1púpos ek vaj
- 6 ek porcukor
- 2 púpos ek kakópor
- egy kis tej
- Egy tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk majd hozzáadjuk a cukrot, a zsírt és a sót. Langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk, ezután a liszthez öntjük és jól összegyúrjuk. A tésztát alufóliába tesszük és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap reggel átgyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Elkészítjük a kakaókrémet: összekeverjük a kakaóport a porcukorral és annyi tejjel, hogy kenhető krém legyen belőle. A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal majd rákenjük a kakaókrémet és szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm széles szeletekre szeleteljük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a csigákat, átkenjük a felvert tojással. 10 percet pihentetjük majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha megsült a tetejét megszórjuk porcukorral és úgy tálaljuk.
(Ebből az adagból kb. 40 db kis kakaós csiga jön ki.)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept