no

Kakaós csiga

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kakaós csiga

Hozzávalók 6 személyre

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 ek zsír
  • 5 ek cukor
  • 5 dkg élszető
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só.

Töltelékhez:

  • 1púpos ek vaj
  • 6 ek porcukor
  • 2 púpos ek kakópor
  • egy kis tej
  • Egy tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk majd hozzáadjuk a cukrot, a zsírt és a sót. Langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk, ezután a liszthez öntjük és jól összegyúrjuk. A tésztát alufóliába tesszük és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap reggel átgyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Elkészítjük a kakaókrémet: összekeverjük a kakaóport a porcukorral és annyi tejjel, hogy kenhető krém legyen belőle. A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal majd rákenjük a kakaókrémet és szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm széles szeletekre szeleteljük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a csigákat, átkenjük a felvert tojással. 10 percet pihentetjük majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha megsült a tetejét megszórjuk porcukorral és úgy tálaljuk.
(Ebből az adagból kb. 40 db kis kakaós csiga jön ki.)

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük