Kakaós csiga

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kakaós csiga

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 ek zsír
  • 5 ek cukor
  • 5 dkg élszető
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só.

Töltelékhez:

  • 1púpos ek vaj
  • 6 ek porcukor
  • 2 púpos ek kakópor
  • egy kis tej
  • Egy tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk majd hozzáadjuk a cukrot, a zsírt és a sót. Langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk, ezután a liszthez öntjük és jól összegyúrjuk. A tésztát alufóliába tesszük és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap reggel átgyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Elkészítjük a kakaókrémet: összekeverjük a kakaóport a porcukorral és annyi tejjel, hogy kenhető krém legyen belőle. A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal majd rákenjük a kakaókrémet és szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm széles szeletekre szeleteljük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a csigákat, átkenjük a felvert tojással. 10 percet pihentetjük majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha megsült a tetejét megszórjuk porcukorral és úgy tálaljuk.
(Ebből az adagból kb. 40 db kis kakaós csiga jön ki.)

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük