Csodaszép adventi koszorú mézeskalácsból

- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
- Ultranőies rövid frizurák, minden korosztály számára: divatos és határozott megjelenést garantálnak »
- Gyönyörű virágba borult ruhák, álmodozó menyasszonyoknak: a Daalarna visszahozza az elveszett ünnepek szépségét és örömét »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
Adventi koszorú mézeskalácsból
Hozzávalók 8 személyre:
Tészta
- 75 dkg liszt
- 34 dkg porcukor
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 4 db egész tojás
- 4 evőkanál méz
Hab
- 1 tojás fehérje
- 12 dkg cukor vagy porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket, a margarint, a tojásokat, a mézet összegyúrom. 10-15 percre hűtőbe rakom, hogy egy kicsit szilárdabb legyen a tésztám. Meglisztezett gyúrótáblára kiöntöm. Egy kevés tésztát pár mm vastagra sodrok. Mintákat szaggatok belőle és azt egy tepsi be rakom. A koszorú alapját megrajzolom, és a mintát körbe vágom. Ha egy kisebb tányér akad a kezünkbe azt is körbe vághatom! Az előmelegített sütőbe rakjuk, 8-10 perc alatt szépre sülnek. A koszorúnak picit több kell.
Amíg kihűlnek, elkészítem a habot. Gőz fölött felverem a tojást, a cukrot beleteszem. Díszíthetem is a koszorúmat.
Keresek egy kör alakú formát és azzal a gyertyák helyét átlyukasztom. A formákat úgy tudom ráragasztani, hogy bekenem az aljukat a habbal és a koszorúra helyezem. A díszítést mindenki fantáziájára bízom!
A koszorú karácsonykor elfogyasztható!!

Még több recept