Csodaszép adventi koszorú mézeskalácsból

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Adventi koszorú mézeskalácsból

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 75 dkg liszt
  • 34 dkg porcukor
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 4 db egész tojás
  • 4 evőkanál méz

Hab

  • 1 tojás fehérje
  • 12 dkg cukor vagy porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket, a margarint, a tojásokat, a mézet összegyúrom. 10-15 percre hűtőbe rakom, hogy egy kicsit szilárdabb legyen a tésztám. Meglisztezett gyúrótáblára kiöntöm. Egy kevés tésztát pár mm vastagra sodrok. Mintákat szaggatok belőle és azt egy tepsi be rakom. A koszorú alapját megrajzolom, és a mintát körbe vágom. Ha egy kisebb tányér akad a kezünkbe azt is körbe vághatom! Az előmelegített sütőbe rakjuk, 8-10 perc alatt szépre sülnek. A koszorúnak picit több kell.
Amíg kihűlnek, elkészítem a habot. Gőz fölött felverem a tojást, a cukrot beleteszem. Díszíthetem is a koszorúmat.
Keresek egy kör alakú formát és azzal a gyertyák helyét átlyukasztom. A formákat úgy tudom ráragasztani, hogy bekenem az aljukat a habbal és a koszorúra helyezem. A díszítést mindenki fantáziájára bízom!
A koszorú karácsonykor elfogyasztható!!

Ezt is szeretjük