A ropogós, foszlós fánk receptje: nem csak farsangkor finom

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ízes fánk

Hozzávalók 6 személyre:

  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 0,5 dl olaj+ a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom az előre felmelegített vaníliás cukros tejben, majd apránként hozzáadom a lisztet, cukrot, olajat, pici sót. Kézzel vagy gépi dagasztóval hólyagosra dagasztom. Kb. fél óráig meleg helyen kelesztem, majd lisztezett gyúródeszkán kihúzom. Kör formájúra szaggatom és bő olajban hirtelen kisütöm. Tálaláskor porcukorral meghintem és lekvárral bolondítom meg. Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük