Spongyabob Szülinapi torta

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Spongyabob Szülinapi torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 8+8 tojás
  • 26 kanál porcukor
  • 21 púpos kanál liszt
  • 2 csipet só
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna
  • 10 evőkanál Holland kakaó
  • 1 liter tej
  • 1 Vénusz sütőmargarin
  • 1 kg marcipán massza
  • ételszínezék: piros, sárga, kék, fekete
Recept idők

Elkészítés:

Két piskótalapot sütünk ki. A 8 tojást szétválasztjuk, a sárgájukat habosra verjük 8 evőkanál porcukorral, majd a fehérjét egy csipet sóval. Ezután a sütőport hozzákeverjük a 8 evőkanál liszthez és hozzáadunk két evőkanál kakaóport, valamint a késhegynyi szódabikarbónát is. Hozzátesszük a fehérjét és a tojáshoz a sütőporos, kakaós lisztet. A tepsit zsírral kikenjük, megszórjuk liszttel. Előmelegített sütőben kb. 20-40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát 20 perc után. A másik piskótát ugyanígy elkészítjük. A krémhez 6 dl tejet forralunk két evőkanál porcukorral, majd egy kis tejjel simára keverjünk ki 5 púpos evőkanál lisztet. Ha a tej felforrt, mehet a lisztes tej a forralt tejbe, és kavargassuk míg pudingszerűvé nem válik. Hagyjuk kihűlni. Fél margarint kikeverünk 10 dkg porcukorral robotgéppel, majd hozzáadunk 6 evőkanál holland kakaót. Ha kihűlt a lisztes tej, hozzáadjuk a kakaós krémet is. Hűtőbe tesszük. A piskótákat kettévágjuk. A kakaós krémmel bekenjük a piskótákat, és egymásra illesztjük. Újból rakjuk hűtőbe. Ezután vajat keverünk ki porcukorral és adjunk hozzá sárga ételszínezéket. A piskótára kenjük fel a vajas-porcukros krémet. Vissza a hűtőbe.

Marcipánhoz:

Ehhez a tortához 1 kg marcipánmasszát használtam. Cukrászati üzletben 1800 forint körül van :)Háromnegyedét sárgára színeztem, a többit a kép alapján. Az asztalra szórjunk porcukrot. A tortánál 15 cm-nél nyújtsuk nagyobbra. A marcipánt 3-4 mm-re nyújtsuk. Kezünkkel nyúljunk alá, majd óvatosan helyezzük a torta tetejére. A felesleges részeket vágjuk le és simítsuk a tortára.

Ezt is szeretjük