Fonott kalács

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fonott kalács

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg liszt
  • 7 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 1 tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal egy mély tálban elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az élesztőt, a sót és a cukrot. A tejet meglangyosítjuk, és beleöntjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. A tésztából cipót formálunk, és 40 percig hagyjuk duplájára kelni. Ezután a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd 30 centis rudakká hengergetjük őket. Egymás mellé fektetjük őket, végüket összenyomjuk, és befonjuk. A kalácsot margarinnal kikent tepsibe tesszük, letakarjuk, és ismét fél óráig hagyjuk kelni. Ezután tejjel elkevert tojássárgájával megkenjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Ezt is szeretjük