Piskótatekercses túrótorta
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Kipucolják a májat, tartós fogyást okoznak, és nagyon finomak: 8 étel, amiből egyél többet
Piskótatekercses túrótorta
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 tojás
- 4 evőkanál víz
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- baracklekvár
- 50 dkg túró
- fél csomag zselatin
- 12 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral habosra verjük. Belekeverjük a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, és a fehérjékből vert habot is. Sütőpapíros tepsiben 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Mikor megsült, kiborítjuk nedves konyharuhára és feltekerjük. Mikor kihűlt, megkenjük baracklekvárral, feltekerjük.
A túrót áttörjük, és a tejföllel összekeverjük. A zselatint kevés vízzel felfőzzük, majd a túróhoz keverjük. A piskótát felszeleteljük, és egy fóliával bélelt formát kirakunk a háromnegyedével. Beleöntjük a túrós krémet, és befedjük a megmaradt piskótatekercsekkel. 2 óráig hűtjük a hűtőben, majd tálra borítva tálaljuk.

Még több recept