Piskótatekercses túrótorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Piskótatekercses túrótorta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • baracklekvár
  • 50 dkg túró
  • fél csomag zselatin
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kis doboz tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral habosra verjük. Belekeverjük a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, és a fehérjékből vert habot is. Sütőpapíros tepsiben 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Mikor megsült, kiborítjuk nedves konyharuhára és feltekerjük. Mikor kihűlt, megkenjük baracklekvárral, feltekerjük.
A túrót áttörjük, és a tejföllel összekeverjük. A zselatint kevés vízzel felfőzzük, majd a túróhoz keverjük. A piskótát felszeleteljük, és egy fóliával bélelt formát kirakunk a háromnegyedével. Beleöntjük a túrós krémet, és befedjük a megmaradt piskótatekercsekkel. 2 óráig hűtjük a hűtőben, majd tálra borítva tálaljuk.

Ezt is szeretjük