Almarózsa
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
Almarózsa
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csomag leveles tészta
- 3 alma
- kristálycukor 3 evőkanál + ízlés szerint
- őrült fahéj 2 evőkanál + ízlés szerint
- fél citrom
Elkészítés:
Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, és felszeleteljük. Fél citrommal meglocsoljuk az almaszeleteket, majd feltesszük őket annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi őket. A vízbe 3 evőkanál cukrot és 2 teáskanál fahéjat teszünk. Kb. 2 percig főzzük az almaszeletkéket. Ha kész, lecsöpögtetjük.
A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük kevés olvasztott vajjal, majd megszórjuk kristálycukor és fahéj keverékével, majd sodrófával kicsit belegyúrjuk a cukrot a tésztába. Ezután pizzaszeletelővel kétujjnyi csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket a tésztára fektetjük, és szorosan feltekerjük. 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Mikor kész, még forrón megszórjuk porcukorral.

Még több recept