Isteni házi bonbon, amit bárki el tud készíteni

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Snickers bonbon

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 dkg kristálycukor
  • 1 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 5 dkg cukrozott sűrített tej
  • 2,5 dkg sós pörkölt földimogyoró
  • 10 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban megolvasztjuk a cukrot a vajjal, majd hozzáadjuk a sűrített tejet.
Miután felforrt, a lángot kisebbre vesszük, és folyamatos keverés mellett kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a mogyorót.
Ha van bonbonformánk, akkor az olvasztott csokival kikenjük a mélyedéseit, majd hűtőbe tesszük, míg megdermed. Utána egy újabb réteget rákenünk, majd megint hűtőbe tesszük. Ezután megtöltjük a kihűlt mogyorós masszával, és a maradék csokival lezárjuk a bonbonokat. Hűtőbe tesszük 20-30 percre, majd kiborítjuk a bonbonokat a formából.
Bonbonforma híján pedig a kihűlt mogyorós masszát a már dermedő olvasztott csokiba hempergetjük, sütőpapíron hagyjuk megdermedni.

Ezt is szeretjük