Isteni házi bonbon, amit bárki el tud készíteni

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Snickers bonbon

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 dkg kristálycukor
  • 1 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 5 dkg cukrozott sűrített tej
  • 2,5 dkg sós pörkölt földimogyoró
  • 10 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban megolvasztjuk a cukrot a vajjal, majd hozzáadjuk a sűrített tejet.
Miután felforrt, a lángot kisebbre vesszük, és folyamatos keverés mellett kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a mogyorót.
Ha van bonbonformánk, akkor az olvasztott csokival kikenjük a mélyedéseit, majd hűtőbe tesszük, míg megdermed. Utána egy újabb réteget rákenünk, majd megint hűtőbe tesszük. Ezután megtöltjük a kihűlt mogyorós masszával, és a maradék csokival lezárjuk a bonbonokat. Hűtőbe tesszük 20-30 percre, majd kiborítjuk a bonbonokat a formából.
Bonbonforma híján pedig a kihűlt mogyorós masszát a már dermedő olvasztott csokiba hempergetjük, sütőpapíron hagyjuk megdermedni.

Ezt is szeretjük