Hova bújt a virsli? Hot dog különleges recept alapján

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Perectésztába tekert virsli

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 25 dkg kenyérliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,7 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 teáskanál só (ha a tetejét nem szórjuk meg durva szemű sóval, akkor 1,5 teáskanálnyi)
  • _Tetejére szórásnak_
  • Nagy szemű natúr tengeri só

Töltelék

  • 8 db virsli

Főzéshez

  • 1 l víz
  • 1 csomag szódabikarbóna (50 g-os)
  • 2 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a dagasztó tálba tesszük. Közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük egy deci langyos vízzel. 15 perc alatt hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ekkor hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk és 8 darabra vágjuk. A darabokból 35-40 centis hurkákat nyújtunk. Jó szorosan a virslik köré tekerjük. A vizet a sóval és a szódabikarbónával felforraljuk. A virslis tésztákat újabb kelesztés nélkül, fél percig főzzük a lobogó vízben. Egyszerre 4 darabot főzzünk. Szűrőlapáttal kiszedjük és jól lecsepegtetjük. Én még papírral fel is itattam a felesleges vizet róluk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Megszórjuk a sóval. 210 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük