Hova bújt a virsli? Hot dog különleges recept alapján

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Perectésztába tekert virsli

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 25 dkg kenyérliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,7 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 teáskanál só (ha a tetejét nem szórjuk meg durva szemű sóval, akkor 1,5 teáskanálnyi)
  • _Tetejére szórásnak_
  • Nagy szemű natúr tengeri só

Töltelék

  • 8 db virsli

Főzéshez

  • 1 l víz
  • 1 csomag szódabikarbóna (50 g-os)
  • 2 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a dagasztó tálba tesszük. Közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük egy deci langyos vízzel. 15 perc alatt hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ekkor hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk és 8 darabra vágjuk. A darabokból 35-40 centis hurkákat nyújtunk. Jó szorosan a virslik köré tekerjük. A vizet a sóval és a szódabikarbónával felforraljuk. A virslis tésztákat újabb kelesztés nélkül, fél percig főzzük a lobogó vízben. Egyszerre 4 darabot főzzünk. Szűrőlapáttal kiszedjük és jól lecsepegtetjük. Én még papírral fel is itattam a felesleges vizet róluk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Megszórjuk a sóval. 210 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezt is szeretjük