Keksz alapú csoki-mousse torta

- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Keksz alapú csoki-mousse torta
Hozzávalók 8 személyre:
- 25 dkg darált keksz
- 4 dkg porcukor
- 1 dl víz
- 12 dkg puha Vénusz sütőmargarin
- 2 dkg kakaópor
- 10 dkg fehér csoki
- 10 dkg tejcsoki
- 4 dl hideg tejszín
- 1 dl forró tejszín
- 2 dkg zselatin
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg vagy mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
Az alaphoz a darált kekszet a porcukorral, a puha vajjal és a kakaóporral összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Ezt egy kör alakú torta formába tesszük. Az alapból kiveszünk, hogy a tetejére tudjunk belőle golyókat formázni, amit majd olvasztott forró csokiban megforgatunk és fagyasztóba rakjuk. A tejcsokis részhez összekeverjük az olvasztott tejcsokit a fél dl forró tejszínnel, majd hűlni hagyjuk. 2 dl hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben 1 dkg zselatint fél dl vízben megdagasztjuk. A csokit összekeverjük a tejszínhabbal, belekeverjük a zselatint és rárakjuk az alapra, majd hűtőbe tesszük amíg a fehér csokis részt is megcsináljuk. A fehér csokis részt ugyanúgy, mint a tejcsokisat megcsináljuk, majd a kihűlt tejcsokis rész tetejére tesszük. Amíg folyós a tetejére rászórjuk a fűszert majd késsel márványozzuk. Hűtőbe rakjuk egy éjszakára és másnap rárakjuk a fehér csokiba forgatott golyókat és tálaljuk.

Még több recept