Keksz alapú csoki-mousse torta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Keksz alapú csoki-mousse torta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 25 dkg darált keksz
  • 4 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • 12 dkg puha Vénusz sütőmargarin
  • 2 dkg kakaópor
  • 10 dkg fehér csoki
  • 10 dkg tejcsoki
  • 4 dl hideg tejszín
  • 1 dl forró tejszín
  • 2 dkg zselatin
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg vagy mézeskalács fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz a darált kekszet a porcukorral, a puha vajjal és a kakaóporral összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Ezt egy kör alakú torta formába tesszük. Az alapból kiveszünk, hogy a tetejére tudjunk belőle golyókat formázni, amit majd olvasztott forró csokiban megforgatunk és fagyasztóba rakjuk. A tejcsokis részhez összekeverjük az olvasztott tejcsokit a fél dl forró tejszínnel, majd hűlni hagyjuk. 2 dl hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben 1 dkg zselatint fél dl vízben megdagasztjuk. A csokit összekeverjük a tejszínhabbal, belekeverjük a zselatint és rárakjuk az alapra, majd hűtőbe tesszük amíg a fehér csokis részt is megcsináljuk. A fehér csokis részt ugyanúgy, mint a tejcsokisat megcsináljuk, majd a kihűlt tejcsokis rész tetejére tesszük. Amíg folyós a tetejére rászórjuk a fűszert majd késsel márványozzuk. Hűtőbe rakjuk egy éjszakára és másnap rárakjuk a fehér csokiba forgatott golyókat és tálaljuk.

Ezt is szeretjük