Keksz alapú csoki-mousse torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Keksz alapú csoki-mousse torta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 25 dkg darált keksz
  • 4 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • 12 dkg puha Vénusz sütőmargarin
  • 2 dkg kakaópor
  • 10 dkg fehér csoki
  • 10 dkg tejcsoki
  • 4 dl hideg tejszín
  • 1 dl forró tejszín
  • 2 dkg zselatin
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg vagy mézeskalács fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz a darált kekszet a porcukorral, a puha vajjal és a kakaóporral összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Ezt egy kör alakú torta formába tesszük. Az alapból kiveszünk, hogy a tetejére tudjunk belőle golyókat formázni, amit majd olvasztott forró csokiban megforgatunk és fagyasztóba rakjuk. A tejcsokis részhez összekeverjük az olvasztott tejcsokit a fél dl forró tejszínnel, majd hűlni hagyjuk. 2 dl hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben 1 dkg zselatint fél dl vízben megdagasztjuk. A csokit összekeverjük a tejszínhabbal, belekeverjük a zselatint és rárakjuk az alapra, majd hűtőbe tesszük amíg a fehér csokis részt is megcsináljuk. A fehér csokis részt ugyanúgy, mint a tejcsokisat megcsináljuk, majd a kihűlt tejcsokis rész tetejére tesszük. Amíg folyós a tetejére rászórjuk a fűszert majd késsel márványozzuk. Hűtőbe rakjuk egy éjszakára és másnap rárakjuk a fehér csokiba forgatott golyókat és tálaljuk.

Ezt is szeretjük