Zserbós szaloncukor

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zserbós szaloncukor

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 teáskanál aszalt sárgabarack apróra vágva
  • 10 dkg darált dió
  • 1 teáskanál méz
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé a kimártáshoz
Recept idők

Elkészítés:

Kb. 20 darabhoz megadott mennyiség
Az alapanyagokat - a csokoládé kivételével - alaposan összedolgozzuk, majd a masszából, kézzel szaloncukrokat formázunk. Műanyag tálcára sorakoztatjuk őket, és 5 percre a fagyasztóba tesszük.
Ezalatt a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A szaloncukrokat megmártjuk az olvasztott csokoládéban, csöpögtessük le róla a felesleges csokit, és sütőpapíron hagyjuk megdermedni (hűtőbe vagy hideg helyre is tehetjük őket). Szép papírba csomagolva akaszthatjuk fel a karácsonyfára.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük