Zserbós szaloncukor
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Zserbós szaloncukor
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 teáskanál aszalt sárgabarack apróra vágva
- 10 dkg darált dió
- 1 teáskanál méz
- 1 evőkanál sárgabaracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé a kimártáshoz
Elkészítés:
Kb. 20 darabhoz megadott mennyiség
Az alapanyagokat - a csokoládé kivételével - alaposan összedolgozzuk, majd a masszából, kézzel szaloncukrokat formázunk. Műanyag tálcára sorakoztatjuk őket, és 5 percre a fagyasztóba tesszük.
Ezalatt a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A szaloncukrokat megmártjuk az olvasztott csokoládéban, csöpögtessük le róla a felesleges csokit, és sütőpapíron hagyjuk megdermedni (hűtőbe vagy hideg helyre is tehetjük őket). Szép papírba csomagolva akaszthatjuk fel a karácsonyfára.




Még több recept