Zserbós szaloncukor
Zserbós szaloncukor
Hozzávalók 2 személyre
- 2 teáskanál aszalt sárgabarack apróra vágva
- 10 dkg darált dió
- 1 teáskanál méz
- 1 evőkanál sárgabaracklekvár
- 10 dkg étcsokoládé a kimártáshoz
Elkészítés:
Kb. 20 darabhoz megadott mennyiség
Az alapanyagokat - a csokoládé kivételével - alaposan összedolgozzuk, majd a masszából, kézzel szaloncukrokat formázunk. Műanyag tálcára sorakoztatjuk őket, és 5 percre a fagyasztóba tesszük.
Ezalatt a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A szaloncukrokat megmártjuk az olvasztott csokoládéban, csöpögtessük le róla a felesleges csokit, és sütőpapíron hagyjuk megdermedni (hűtőbe vagy hideg helyre is tehetjük őket). Szép papírba csomagolva akaszthatjuk fel a karácsonyfára.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept