Oroszkrém torta

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Széles a csípője és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál víz
  • 3 evőkanál Vénusz olaj
  • 2 csomag vanília puding
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 7 dl tejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 narancs leve
  • 1 csomag mazsola
  • 1 db narancs(díszítésnek)
  • 2 csomag habfixáló
  • zselatin
Recept idők

Elkészítés:

Piskótalap:
A tojás sárgáját és fehérjét különválasztom. A fehérjét a vanília cukorral habbá verem. A sárgáját 25 dkg cukorral a vízzel habosra keverem. A két masszát összekeverem és fokozatosan hozzáadom a sütőporos lisztet, végül pedig az olajat.
A piskóta tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 1 óráig lassan sütöm. (Így szép magasra fel fog jönni!)

Krém:
A 2 csomag pudigporból és a 6 dl tejből elkészítem a pudingot. Ha kész, kihűtöm és belekeverem 1 narancs reszelt héját és levét, valamint 2/3 csomag rumba áztatott mazsolát.

A 7 dl tejszínt habbá verem és belekeverem a habfixálót.

A tejszínhab 1/3-át hozzákeverem a pudinghoz, majd zselatint keverek bele.

A kihűlt tortalapot 3 részre vágom és megtöltöm a krémmel. A maradék tejszínhabbal bevonom az egész tortát és narancs szeletekkel, mazsolával díszítem.

Blog.hu ajánló