Oroszkrém torta

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

Így készíts tökéletes frizurát egy zokni segítségével: 8 pofonegyszerű trükk »

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Oroszkrém torta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 5 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál víz
  • 3 evőkanál Vénusz olaj
  • 2 csomag vanília puding
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 7 dl tejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 narancs leve
  • 1 csomag mazsola
  • 1 db narancs(díszítésnek)
  • 2 csomag habfixáló
  • zselatin
Recept idők

Elkészítés:

Piskótalap:
A tojás sárgáját és fehérjét különválasztom. A fehérjét a vanília cukorral habbá verem. A sárgáját 25 dkg cukorral a vízzel habosra keverem. A két masszát összekeverem és fokozatosan hozzáadom a sütőporos lisztet, végül pedig az olajat.
A piskóta tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 1 óráig lassan sütöm. (Így szép magasra fel fog jönni!)

Krém:
A 2 csomag pudigporból és a 6 dl tejből elkészítem a pudingot. Ha kész, kihűtöm és belekeverem 1 narancs reszelt héját és levét, valamint 2/3 csomag rumba áztatott mazsolát.

A 7 dl tejszínt habbá verem és belekeverem a habfixálót.

A tejszínhab 1/3-át hozzákeverem a pudinghoz, majd zselatint keverek bele.

A kihűlt tortalapot 3 részre vágom és megtöltöm a krémmel. A maradék tejszínhabbal bevonom az egész tortát és narancs szeletekkel, mazsolával díszítem.

Ezt is szeretjük