Napraforgó
Napraforgó
Hozzávalók 4 személyre
- _Tészta-
- 50 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 140 g tejföl
- 3 evőkanál olaj
- 1,5 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- kb.1,8 dl víz
- 2 dkg élesztő + 1 tojás a lekenéshez
- szezámmag
- _Töltelék_
- sonka
- tejföl
- mustár
- erős pista
- só
- bors
- reszelt sajt
- hagyma
Elkészítés:
A hozzávalókból a szokott módon tésztát gyúrunk, majd pihentetjük és duplájára kelesztjük.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlő részre vágjuk. Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük.
Megkenjük a töltelékkel. Kinyújtjuk a következő lapot és befedjük vele a tölteléket.
Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe. Egy pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát. Majd minden csíkot tetszés szerint kétszer vagy háromszor megtekerünk. Kb. 30 percig hagyjuk pihenni, majd egész felvert tojással lekenjük. A közepét megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük. A maradék két cipóval hasonlóképpen járunk el.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept