Napraforgó

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Napraforgó

Hozzávalók 4 személyre:

  • _Tészta-
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 140 g tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • kb.1,8 dl víz
  • 2 dkg élesztő + 1 tojás a lekenéshez
  • szezámmag
  • _Töltelék_
  • sonka
  • tejföl
  • mustár
  • erős pista
  • bors
  • reszelt sajt
  • hagyma
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókból a szokott módon tésztát gyúrunk, majd pihentetjük és duplájára kelesztjük.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlő részre vágjuk. Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük.
Megkenjük a töltelékkel. Kinyújtjuk a következő lapot és befedjük vele a tölteléket.
Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe. Egy pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát. Majd minden csíkot tetszés szerint kétszer vagy háromszor megtekerünk. Kb. 30 percig hagyjuk pihenni, majd egész felvert tojással lekenjük. A közepét megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük. A maradék két cipóval hasonlóképpen járunk el.

Ezt is szeretjük