Napraforgó

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Napraforgó

Hozzávalók 4 személyre:

  • _Tészta-
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 140 g tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • kb.1,8 dl víz
  • 2 dkg élesztő + 1 tojás a lekenéshez
  • szezámmag
  • _Töltelék_
  • sonka
  • tejföl
  • mustár
  • erős pista
  • bors
  • reszelt sajt
  • hagyma
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókból a szokott módon tésztát gyúrunk, majd pihentetjük és duplájára kelesztjük.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlő részre vágjuk. Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük.
Megkenjük a töltelékkel. Kinyújtjuk a következő lapot és befedjük vele a tölteléket.
Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe. Egy pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát. Majd minden csíkot tetszés szerint kétszer vagy háromszor megtekerünk. Kb. 30 percig hagyjuk pihenni, majd egész felvert tojással lekenjük. A közepét megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük. A maradék két cipóval hasonlóképpen járunk el.

Ezt is szeretjük