Aranygaluska
Aranygaluska
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg liszt
- 4-5 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 4 tojássárgája
- 10 dkg Vénusz sütőmargarin
- csipet só
- ízlés szerint cukor
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére
- 25 dkg darált dió
- 30 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej (ezt megfőzöm,mert ez kerül a kisült tésztára)
Elkészítés:
1- 1,5 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt.
Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak. Cipóvá formázom és lisztezett tálban duplájára kelesztem. Közben a diót összekeverem a cukorral.
Egy tepsit kikenek margarinnal.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát,és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval és meglocsolom olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta és megint cukros dió, meg olvasztott margarin, míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.
Míg sül, addig elkészítem a vaníliás pudingot.
A tepsit hideg sütőbe tolom és közepes hőfokon 35-40percig sütöm.
Végül vaníliás pudinggal tálalom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept