Aranygaluska

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aranygaluska

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 4-5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • csipet só
  • ízlés szerint cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére

  • 25 dkg darált dió
  • 30 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,5 l tej (ezt megfőzöm,mert ez kerül a kisült tésztára)
Recept idők

Elkészítés:

1- 1,5 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt.
Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak. Cipóvá formázom és lisztezett tálban duplájára kelesztem. Közben a diót összekeverem a cukorral.
Egy tepsit kikenek margarinnal.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát,és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval és meglocsolom olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta és megint cukros dió, meg olvasztott margarin, míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.
Míg sül, addig elkészítem a vaníliás pudingot.
A tepsit hideg sütőbe tolom és közepes hőfokon 35-40percig sütöm.
Végül vaníliás pudinggal tálalom.

Ezt is szeretjük