Aranygaluska

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

Kate Moss mindenkit meglepett: elegáns ékszereket inspirált a vagányságáról híres 46 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Aranygaluska

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 4-5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • csipet só
  • ízlés szerint cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Tetejére

  • 25 dkg darált dió
  • 30 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1,5 l tej (ezt megfőzöm,mert ez kerül a kisült tésztára)
Recept idők

Elkészítés:

1- 1,5 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt.
Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval, hogy lágy, könnyű tésztát kapjak. Cipóvá formázom és lisztezett tálban duplájára kelesztem. Közben a diót összekeverem a cukorral.
Egy tepsit kikenek margarinnal.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát,és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A pogácsákat egymás mellé helyezem a tepsiben, majd megszórom a cukros dióval és meglocsolom olvasztott margarinnal. Utána megint egy sor tészta és megint cukros dió, meg olvasztott margarin, míg el nem fogy az alapanyag. Legvégül olvasztott margarin kerül.
Míg sül, addig elkészítem a vaníliás pudingot.
A tepsit hideg sütőbe tolom és közepes hőfokon 35-40percig sütöm.
Végül vaníliás pudinggal tálalom.

Ezt is szeretjük