Német sütemény

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

Ezt idd reggelire, ha másnapos vagy: ínycsiklandó, hidratáló turmix »

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Német sütemény

Hozzávalók 8 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 Vénusz sütőmargarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tojáslikőr
  • 1 csomag tortadara
  • 5 db tojás
  • (aszalt gyümölcs)
Recept idők

Elkészítés:

A margarint, a porcukrot és a tojássárgáját kikeverjük, utána felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojáslikőrt. Belekeverjük a tortadarát, végül a porcukorral és vaníliás cukorral felvert habot. (A habot előre is föl lehet verni, mert nem esik össze!) Ízlés szerint keverhetünk bele apróra vágott aszalt gyümölcsöket is.
A sütőformát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. Előmelegített sütőben 10 percig 180 °C-on, majd 40 percig 150 °C-ra visszavett sütőben megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét.

(ajánlott a kapcsos kuglóf-sütőforma használata)

Ezt is szeretjük