Német sütemény
Ez is érdekelhet
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)
beauty and style

- Az előnyös öltözködés évekkel fiatalíthatja a megjelenést: szuper tippek, amik jól jönnek 40 felett »
- Igazán nőies frizurák a hét minden napjára, ha unod a szimpla copfot: a hajad lesz a megjelenésed fénypontja »
- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Német sütemény
Hozzávalók 8 személyre:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 Vénusz sütőmargarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tojáslikőr
- 1 csomag tortadara
- 5 db tojás
- (aszalt gyümölcs)
Elkészítés:
A margarint, a porcukrot és a tojássárgáját kikeverjük, utána felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojáslikőrt. Belekeverjük a tortadarát, végül a porcukorral és vaníliás cukorral felvert habot. (A habot előre is föl lehet verni, mert nem esik össze!) Ízlés szerint keverhetünk bele apróra vágott aszalt gyümölcsöket is.
A sütőformát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. Előmelegített sütőben 10 percig 180 °C-on, majd 40 percig 150 °C-ra visszavett sütőben megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét.
(ajánlott a kapcsos kuglóf-sütőforma használata)

Még több recept