Ünnepi torta eperrel

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ünnepi torta epres tejszínnel töltve

Hozzávalók 12 személyre:

  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • kevés citromlé
  • 8 kanál forró víz
  • 15 dkg liszt
  • 1 pudingpor
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 liter növényi tejszín
  • 1 kg eper
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a liszttel elkevert sütőport és a pudingport. Zsírozott lisztezett sütőformába öntjük. Lassú tűznél sütjük (gázsütő 4-5-ös fokozat) tűpróbáig(kb. 40 perc). sütés után hűlni hagyjuk, félbe vágjuk.
A tejszínt felhasználás előtt legalább 3 órán keresztül hűtőben tároljuk. Az epreket megmossuk, a legszebbeket díszítéshez kiválogatjuk(kb. 8 db). 20 dkg epret leturmixolunk, a tejszínt felverjük, kettévesszük. Az egyik felébe a leturmixolt epret belekeverjük, ezzel töltjük meg a tortát. A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát és a félre tett eperrel díszítjük, ha van eperlevél azt is használhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

1
2
Ezt is szeretjük