Rózsa cserépben

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Természetesebbnek hat a műszempilla, ha így teszed fel: apró, de hatásos trükköt mutatunk »

Magyar nő neve díszeleg a leghíresebb modelleké mellett: világsikereket ér el »

Csak ártasz a bőrödnek, ha nem jól használod: egy bőrgyógyász véleménye az arcolajról »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rózsa cserépben

Hozzávalók 8 személyre:

  • 8 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 8 ek.víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 sütőpor

Krém:

  • 1/2 l tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszttel elvegyített sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a 8 tojás felvert habját. Megsütjük. Ezután a piskótából 3 különböző nagyságú kerek formát szaggatunk, ezeket kettévágjuk, és cserép formába rakosgatjuk. Minden lapot megtöltünk krémmel.

A krémhez a lisztből és a tejből sűrű pépet főzünk, majd a cukorral habosra kevert vajjal összevegyítjük.

Ezután a cserepet körbevonjuk marcipánnal, tetejére morzsolt piskótát szórunk (föld), és erre virágokat, leveleket készítünk marcipánból.

Ezt is szeretjük