Almarózsák

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 db nagyobb Granny Smith alma
  • cukor
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát kihajtogatom és kb 4 cm széles csíkokra vágom. az almát ketté vágom és nem pucolom meg a héjától,csak a magházat szedem ki, úgy vágok belőle nagyon vékony kb 1 mm-es félkör cikkelyeket. Vizet felrakok forrni valamennyi cukorral és citromlével,és beleteszem az alma cikkelyeket és 1-2 másodpercig forralom. Utána az almákat lecsepegtetem és kihűtöm. A levelestészta csíkokat olajjal megkenem és az alma cikkelyeket szorosan felpakolgatom rá egymás után úgy, hogy félig kilátszódjanak. Úgy is lehet, hogy a csúcsos része legyen felfelé, de úgyis lehet hogy a kerek része látszódjon ki a tésztából az almának. Ettől fog függni milyen alakú lesz a rózsánk szirma. Utána feltekerjük óvatosan a leveles tészta csíkunkat a benne lévő almacikkelyekkel és előmelegített sütőben kb 180 fokon sütjük, hogy szép pirosságot kapjon a tészta.

Ezt is szeretjük