Almarózsák

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almarózsák

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 db nagyobb Granny Smith alma
  • cukor
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát kihajtogatom és kb 4 cm széles csíkokra vágom. az almát ketté vágom és nem pucolom meg a héjától,csak a magházat szedem ki, úgy vágok belőle nagyon vékony kb 1 mm-es félkör cikkelyeket. Vizet felrakok forrni valamennyi cukorral és citromlével,és beleteszem az alma cikkelyeket és 1-2 másodpercig forralom. Utána az almákat lecsepegtetem és kihűtöm. A levelestészta csíkokat olajjal megkenem és az alma cikkelyeket szorosan felpakolgatom rá egymás után úgy, hogy félig kilátszódjanak. Úgy is lehet, hogy a csúcsos része legyen felfelé, de úgyis lehet hogy a kerek része látszódjon ki a tésztából az almának. Ettől fog függni milyen alakú lesz a rózsánk szirma. Utána feltekerjük óvatosan a leveles tészta csíkunkat a benne lévő almacikkelyekkel és előmelegített sütőben kb 180 fokon sütjük, hogy szép pirosságot kapjon a tészta.

Ezt is szeretjük