Illatos töltött kenyér

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Illatos töltött kenyér

Hozzávalók 8 személyre:

  • 80 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 3 főtt tojás
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 10-10 szem magozott zöld és fekete olajbogyó
  • 20 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar, parmezán, vagy vegyesen)
  • 2 evőkanál bazsalikomlevél
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztből, az élesztőből, a cukorból meg a sóból kb. 3 dl langyos vízzel egy keverőtálban sima tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, megdagasztjuk, beszórjuk liszttel, és letakarva egy órán át meleg helyen pihentetjük.
Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a tojásokat, a paradicsomot lecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd vékonyan belisztezett deszkán kb. 20x50 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Rárakjuk a sonkaszeleteket és a tojásokat úgy, hogy a tészta széle üresen maradjon 3-4 cm-es sávban.
Rászórjuk a sajtot, a paradicsomcsíkokat, az olajbogyót meg a durvára vágott bazsalikomot, és borssal fűszerezzük.
A tészta széleit ráhajtjuk a töltelékre, bekenjük olívaolajjal, és jól rányomkodjuk.
Koszorút formázunk belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. (Így olyan lesz a kenyerünk, mint a legelső képen. Viszont ha a tésztánkat 2 egyenlő részre osztjuk, úgy töltjük meg, és a széleit csak enyhén nyomkodjuk rá, akkor az utolsó képen látható kenyeret fogjuk végeredményül megkapni.)
15 percig meleg helyen kelesztjük, majd 35-40 percig sütjük.

1
2
Ezt is szeretjük