Feketeerdő kocka
Feketeerdő kocka
Hozzávalók 6 személyre
Piskóta
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 csapott evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 0.5 csomag sütőpor
- _Krém_
- 1 csomag vanília puding
- 2.5 dl meggylé (kompot leve)
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg porcukor magozott meggy
Hab
- 2 csomag tejszínhabpor
- 3 dl tej
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd a cukros masszához keverjük és végül óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vanília pudingot a meggylével megfőzzük, majd ezt is kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínhabot elkezdjük felverni és beleöntjük a habfixálót és addig verjük amíg kemény lesz. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, a krémbe nyomkodjunk meggyet, majd kenjük rá a tejszínt és végül reszeljük a tetejére csokit.
