Feketeerdő kocka

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Feketeerdő kocka

Hozzávalók 6 személyre:

Piskóta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • _Krém_
  • 1 csomag vanília puding
  • 2,5 dl meggylé (kompot leve)
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor magozott meggy

Hab

  • 2 csomag tejszínhabpor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd a cukros masszához keverjük és végül óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vanília pudingot a meggylével megfőzzük, majd ezt is kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínhabot elkezdjük felverni és beleöntjük a habfixálót és addig verjük amíg kemény lesz. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, a krémbe nyomkodjunk meggyet, majd kenjük rá a tejszínt és végül reszeljük a tetejére csokit.

Ezt is szeretjük