Triplacsokis csokitorta
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Gyógynövény a konyhából, amely megküzd a pattanásokkal és az öregedés jeleivel: a bazsalikom felpezsdíti a fáradt arcbőrt »
- Diana hercegné imádta ezt a vagány dzsekit, most újra divatos: emlékszel még a baseball- és bomberfazonra? »
- Nőiesen telt, párnás a hasa, és a Victoria’s Secret modellje: már nem csak sovány nőkkel reklámozza fehérneműit a márka »
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
Triplacsokis csokitorta
Hozzávalók 8 személyre:
Piskóta
- 2 tojás
- 8 dkg cukor
- 4 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 3 teáskanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
Fehércsokis krém
- 12 g színtelen zselatin
- 15 dkg fehér csokoládé
- 2 dl tejszín
- 2 tojás
- 4 dkg cukor
- _Tejcsokis krém_
- 4 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 4 tojássárga
- 2 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- _Díszítéshez, összeállításhoz_
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg fehércsoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük, miközben beleszórjunk a cukrot.
Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a keményítővel, kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 26 cm átmérőjű sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát belesimítjuk. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. (légkeveréssel nem szabad sütni ezt a fajta tésztát, mert nem lesz jó!) Ha a tészta megsült, a formában hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése:
A zselatint langyos vízbe tesszük. Felmelegítjük, és addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik, majd hagyjuk kihűlni.
A fehércsokit és a tejcsokit az étcsokival vízfürdőn megolvasztjuk.
Tejcsokis krém:
Felverünk 2 dl tejszínt.
Egy másik tálban felverünk 2 tojásfehérjét.
Egy harmadik tálban 4 tojássárgát kikeverjük a cukorral, és belevegyítjük a megolvasztott ét- és tejcsokoládét.
Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot és a 2 tojásfehérjéből vert kemény habot.
A krémet a hűtőbe tesszük.
Fehér csokoládés krém:
A tejszínt felverjük.
Kikeverünk 2 tojássárgát, a cukrot és a vaníliás cukrot.
A zselatint meglangyosítjuk és összekeverjük a fehér csokoládéval, majd beledolgozzuk a tojáskrémet és a tejszínhabot.
Felverünk 2 tojásfehérjét, és azt is a krémhez keverjük.
A krémet hűtőbe tesszük.
Összeállítás, díszítés:
Külön-külön megolvasztjuk az étcsokit és a fehércsokit.
A tejszínből kemény habot verünk.
A tejszín negyedét hozzákeverjük az étcsokihoz.
A tortalap köré karimát pattintunk, és rákenjük a tejszínes étcsokit.
Rákenjük a tortára a fehércsokis krémet, majd a tejcsokis krémet.
A tejcsokis krémre az olvasztott fehércsokiból egy spirált csorgatunk, majd egy tűvel kihúzkodjuk sugár irányban, így belülről kifelé haladva megkaphatjuk a mintát.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap a tejszínhabbal körbe díszítjük habzsák segítségével.

Még több recept