Red Velvet Cupcake - Vörösbársony muffin

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Red Velvet Cupcake - Vörösbársony muffin

Hozzávalók 8 személyre

Muffin

  • 25 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12 dkg szobahőmérsékletű Vénusz sütőmargarin
  • 30 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 vanília rúd belseje
  • 2, 4 dl kefir
  • 2 evőkanál piros ételfesték
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Krém

  • 250 g mascarpone
  • 250 g natúr, tejszínes krémsajt
  • 150 gramm porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Muffinok elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliarúd belsejét, és simára keverjük.
A lisztet a kakaóporral és a csipet sóval összekeverjük, és hozzáadjuk a cukros margarinhoz.
A kefirben elkeverjük az ételfestéket, majd a lisztes masszához adjuk.
Végül a szódabikarbónát felfuttatjuk az ecetbe, és a tésztához kavarjuk.
180°-on 25-30 percig sütjük.

Krém elkészítése:
A habtejszínt keményre verjük a habfixálóval.
A mascarponét a krémsajttal és a porcukorral simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habtejszínt.
Habzsák segítségével a krémet a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, majd díszíthetjük.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük