Red Velvet Cupcake - Vörösbársony muffin
Red Velvet Cupcake - Vörösbársony muffin
Hozzávalók 8 személyre
Muffin
- 25 dkg liszt
- csipetnyi só
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 dkg szobahőmérsékletű Vénusz sütőmargarin
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 vanília rúd belseje
- 2, 4 dl kefir
- 2 evőkanál piros ételfesték
- 1 teáskanál ecet
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Krém
- 250 g mascarpone
- 250 g natúr, tejszínes krémsajt
- 150 gramm porcukor
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
Elkészítés:
Muffinok elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliarúd belsejét, és simára keverjük.
A lisztet a kakaóporral és a csipet sóval összekeverjük, és hozzáadjuk a cukros margarinhoz.
A kefirben elkeverjük az ételfestéket, majd a lisztes masszához adjuk.
Végül a szódabikarbónát felfuttatjuk az ecetbe, és a tésztához kavarjuk.
180°-on 25-30 percig sütjük.
Krém elkészítése:
A habtejszínt keményre verjük a habfixálóval.
A mascarponét a krémsajttal és a porcukorral simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a habtejszínt.
Habzsák segítségével a krémet a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, majd díszíthetjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept