Barackos Túrótorta

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 10 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 tojássárgája
  • 2 befőttes üveg sárgabarack
  • 25 dkg túró
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 csomag zselatin
  • 3 dl hideg tejszín
  • 1 tábla étcsoki
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Először elkészítjük a tésztát:
A lisztet és a cukrot összekeverjük, majd a margarinnal és a tojássárgájával egynemű tésztát gyúrunk. Cipót formázunk belőle és kb fél órára betesszük pihenni a hűtőbe.
Előmelegítjük a sütőt addig 200-220 fokra. A tésztát egy kb 24 cm átmérőjű tortaformába belenyomkodjuk és a peremén a fölösleges tésztát levágjuk. pár helyen megszurkáljuk egy villával. Kb 20 perc alatt készre sütjük. Sütés közben figyeljünk oda, hogy ha elkezd púposodni a tészta nyomkodjuk le kicsit. Ha megsült hagyjuk kihűlni.

A töltelék:
A barackokat felvágjuk kis kockákra és félretesszük.
A túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, és citromlevet összekeverjük.
Elkészítjük a zselatint és végül ezt is összekeverjük a túrós masszával.
A tejszínt felverjük kemény habbá és elkeverjük a túrós masszával, végül elkeverjük a barackot is benne.
Végül beleöntjük a megsütött és kihűlt tortatésztába és hűtőbe téve megvárjuk, hogy az egész meg keményedjen.

Díszítés:
A maradék barackokat felszeleteljük és a kihűlt torta tetejére felsorakoztatjuk őket hogy teljesen befedje.
Az egészet tortazselével bevonjuk és várjuk meg míg ez is megszilárdul rajta.
Tejszínből verjünk kemény habot és habzsákkal nyomjunk a torta széleire kis habcsókokat, hogy minden szeletre jusson egy.
A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk és sütőpapírra egy habzsák segítségével vékony csíkokkal alakzatokat nyomunk. Hagyjuk teljesen kihűlni és óvatosan szedjük le a sütőpapírról. És minden egyes habcsókba nyomjunk egyet díszítésképp.

Ezt is szeretjük