Négyszínű habos linzer

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nem tökéletes az alakjuk, de taníthatnák a nőiességet: 3 nő 50 felett, aki csodásan öltözködik »

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Négyszínű habos linzer

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 egész tojás+3 sárgája
  • kb. 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaó

Töltelék

  • 10 dkg barack lekvár
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg cukor
  • 1 púpozott evőkanál dara
  • 1 vanília cukor

Főzött hab

  • 3 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a 20 dkg cukorral, 2 egész és 3 tojássárgával, 1 csomag sütőporral, kis tejjel összegyúrjuk (közepesen kemény tésztát kapunk). Majd a tésztát ketté választjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Sütőpapírra a tepsibe először a barna lapot tesszük, rákenjük a baracklekvárt, majd ráfektetjük a fehér lapot. A mákot a cukorral, darával, a tejjel felfőzzük és ha kihűlt, a fehér tésztára elosztjuk egyenletesen. Sütjük második fokozaton.
Közben a tojásfehérjét, cukorral, 2 csepp citromlével keményre verjük. Amikor a sütemény megsült, még forrón a habot a tetején szépen elkenjük és a legalacsonyabb fokozaton szinte szárítjuk pár percig. Lehet díszíteni kis olvasztott csokival. Megéri elkészíteni ünnepre is, mert nagyon mutatós, finom és kiadós-saját készítés.

1
2
3
Ezt is szeretjük