Máktorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Máktorta

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 300 g fehér liszt
  • 300 g cukor
  • 180 g lágy Vénusz sütőmargarin
  • 75 g darált mák
  • 250 ml tej
  • 3 tojásfehérje
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • csipet só

Krém

  • 250 g krémsajt
  • 180 g porcukor
  • 60 g lágy Vénusz sütőmargarin
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni, utána beleszórjuk a mákot, félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót. A 180 g vajat, a cukor 2/3-át és 2 teáskanál vaníliakivonatot robotgéppel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és a tejes mákot.
A tojásfehérjét félig felverjük, majd a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habot óvatosan a tésztába forgatjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és két 20 cm átmérőjű kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. A két tortakarikát hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a mázat. A krémsajtot, porcukrot, 60 g vajat és 2 teáskanál vaníliakivonatot robotgéppel krémesre keverjük, ha túl híg, akkor kis időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Amikor megdermedt a krém, az egyik tortakarikát megkenjük vele, rátesszük a másik tortakarikát, majd tetejét, oldalát is megkenjük a krémmel. Hűtőben dermesztjük.

Ezt is szeretjük