Máktorta

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Máktorta

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 300 g fehér liszt
  • 300 g cukor
  • 180 g lágy Vénusz sütőmargarin
  • 75 g darált mák
  • 250 ml tej
  • 3 tojásfehérje
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • csipet só

Krém

  • 250 g krémsajt
  • 180 g porcukor
  • 60 g lágy Vénusz sütőmargarin
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni, utána beleszórjuk a mákot, félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót. A 180 g vajat, a cukor 2/3-át és 2 teáskanál vaníliakivonatot robotgéppel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és a tejes mákot.
A tojásfehérjét félig felverjük, majd a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habot óvatosan a tésztába forgatjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és két 20 cm átmérőjű kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. A két tortakarikát hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a mázat. A krémsajtot, porcukrot, 60 g vajat és 2 teáskanál vaníliakivonatot robotgéppel krémesre keverjük, ha túl híg, akkor kis időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Amikor megdermedt a krém, az egyik tortakarikát megkenjük vele, rátesszük a másik tortakarikát, majd tetejét, oldalát is megkenjük a krémmel. Hűtőben dermesztjük.

Ezt is szeretjük