Mascarpones-kávés meggyes pohárkrém

Ez is érdekelhet

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Könnyebb tanulás, egészségesebb gyerek: te is tehetsz érte! (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mascarpones-kávés meggyes pohárkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • _Meggy_
  • 1 üveg meggybefőtt
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint rum (én kevesebbet tettem)
  • kevés fahéj
  • fél citrom héja és leve (nem agyonfacsarva csak lazán összenyomva)
  • 2 csapott kanál keményítő

Kávé krém

  • 250 g mascrapone
  • 1 szem mézes puszedli
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csapott kanál vaníliás aroma
  • 1 kanál főzött kávé
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 3 kiskanál darált kávé
  • 1 kis doboz habtejszín (zsíros) 200ml
Recept idők

Elkészítés:

Kezdjük a meggyel, hogy legyen ideje hűlni. Nem kell felhasználni a befőtt összes levét, csak annyit amennyi elfedi a meggyet a főzőedényben. Pár kanállal tegyünk félre a hideg léből, amiben külön feloldjuk a keményítőt, hogy ne legyen csomós. Tegyük fel főni a meggyet, legalább 3-5 percre. Közben ízlés szerint fűszerezzük és adjuk hozzá a citromot. A végén keverjük hozzá a feloldott keményítőt és közepes lángon addig főzzük, míg zselés állaga lesz. Olyan színes, üveges. Ha friss meggyet használunk, vízzel pótoljuk a levet, csak akkor jobban figyeljünk az ízesítésre. Tegyük hűlni, de néha keverjük át.
Egy tálba keverve (érdemes robotgépet használni nagy fokozaton) a mascarponehoz adjuk hozzá a cukrokat, kávét és vaníliát, majd a tejszínt. Verjük kemény krémmé.
Egy pohárba, vagy desszertes tálkába tetszés szerint rétegezzük, majd a tetejét pl. morzsolt mézes puszedlivel és egy szem meggyel díszíthetjük. Hűtőben tároljuk.

Ezt is szeretjük