Mascarpones-kávés meggyes pohárkrém

- Pár centivel magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetsz, ha így viseled a tavaszi rétegeket: 12 alaknyújtó öltözködési tipp »
- Ezért a hatóanyagért rajong most a szépségipar: a borostyánkősav fiatalítja a bőrt, és csökkenti a pattanások számát »
- Az 52 éves Christy Turlington büszkén viseli ráncait: retusálás nélkül is gyönyörű nő az aktivista szupermodell »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
Mascarpones-kávés meggyes pohárkrém
Hozzávalók 4 személyre:
- _Meggy_
- 1 üveg meggybefőtt
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint rum (én kevesebbet tettem)
- kevés fahéj
- fél citrom héja és leve (nem agyonfacsarva csak lazán összenyomva)
- 2 csapott kanál keményítő
Kávé krém
- 250 g mascrapone
- 1 szem mézes puszedli
- ízlés szerint cukor
- 1 csapott kanál vaníliás aroma
- 1 kanál főzött kávé
- 4 csomag vaníliás cukor
- 3 kiskanál darált kávé
- 1 kis doboz habtejszín (zsíros) 200ml
Elkészítés:
Kezdjük a meggyel, hogy legyen ideje hűlni. Nem kell felhasználni a befőtt összes levét, csak annyit amennyi elfedi a meggyet a főzőedényben. Pár kanállal tegyünk félre a hideg léből, amiben külön feloldjuk a keményítőt, hogy ne legyen csomós. Tegyük fel főni a meggyet, legalább 3-5 percre. Közben ízlés szerint fűszerezzük és adjuk hozzá a citromot. A végén keverjük hozzá a feloldott keményítőt és közepes lángon addig főzzük, míg zselés állaga lesz. Olyan színes, üveges. Ha friss meggyet használunk, vízzel pótoljuk a levet, csak akkor jobban figyeljünk az ízesítésre. Tegyük hűlni, de néha keverjük át.
Egy tálba keverve (érdemes robotgépet használni nagy fokozaton) a mascarponehoz adjuk hozzá a cukrokat, kávét és vaníliát, majd a tejszínt. Verjük kemény krémmé.
Egy pohárba, vagy desszertes tálkába tetszés szerint rétegezzük, majd a tetejét pl. morzsolt mézes puszedlivel és egy szem meggyel díszíthetjük. Hűtőben tároljuk.

Még több recept