Mascarpones-kávés meggyes pohárkrém

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • _Meggy_
  • 1 üveg meggybefőtt
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint rum (én kevesebbet tettem)
  • kevés fahéj
  • fél citrom héja és leve (nem agyonfacsarva csak lazán összenyomva)
  • 2 csapott kanál keményítő

Kávé krém

  • 250 g mascrapone
  • 1 szem mézes puszedli
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csapott kanál vaníliás aroma
  • 1 kanál főzött kávé
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 3 kiskanál darált kávé
  • 1 kis doboz habtejszín (zsíros) 200ml
Recept idők

Elkészítés:

Kezdjük a meggyel, hogy legyen ideje hűlni. Nem kell felhasználni a befőtt összes levét, csak annyit amennyi elfedi a meggyet a főzőedényben. Pár kanállal tegyünk félre a hideg léből, amiben külön feloldjuk a keményítőt, hogy ne legyen csomós. Tegyük fel főni a meggyet, legalább 3-5 percre. Közben ízlés szerint fűszerezzük és adjuk hozzá a citromot. A végén keverjük hozzá a feloldott keményítőt és közepes lángon addig főzzük, míg zselés állaga lesz. Olyan színes, üveges. Ha friss meggyet használunk, vízzel pótoljuk a levet, csak akkor jobban figyeljünk az ízesítésre. Tegyük hűlni, de néha keverjük át.
Egy tálba keverve (érdemes robotgépet használni nagy fokozaton) a mascarponehoz adjuk hozzá a cukrokat, kávét és vaníliát, majd a tejszínt. Verjük kemény krémmé.
Egy pohárba, vagy desszertes tálkába tetszés szerint rétegezzük, majd a tetejét pl. morzsolt mézes puszedlivel és egy szem meggyel díszíthetjük. Hűtőben tároljuk.

Blog.hu ajánló