Dióval töltött körte csónakok

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 közepes körte
  • tojás
  • cukor
  • rum
  • 2+1 kanál barack lekvár
  • darált dió
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát kiolvasztjuk. A körtéket meghámozzuk és kettévágjuk. A magházat mélyen kikaparjuk, valamint az ér mentén is készítünk egy mélyedést. Két kanál lekvárhoz annyi darált diót adunk, hogy egy sűrű masszát kapjunk. Ízlés szerint édesítjük és meglocsoljuk rummal. Ha a lekvár nem tartalmaz fahéjat, akkor tehetünk a masszába egy csipetnyit.
A tésztát vastagabbra nyújtjuk. A körtéket megtöltjük a dióval. Azt a helyet a tésztán, ahova a körtéket szánjuk, vékonyan, ecsettel megkenjük lekvárral, ráfektetjük töltelékkel lefele a körtéket, majd a gyümölcstől számított kb. 2 centire körbevágjuk. Megkenjük a tetejüket lekvárral, a tésztát felvert tojással. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. A körte, mivel nem főztük elő, nagyon finom roppanós marad, a töltelék meg remek.

Ezt is szeretjük