Dióval töltött körte csónakok

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dióval töltött körte csónakok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 közepes körte
  • tojás
  • cukor
  • rum
  • 2+1 kanál barack lekvár
  • darált dió
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát kiolvasztjuk. A körtéket meghámozzuk és kettévágjuk. A magházat mélyen kikaparjuk, valamint az ér mentén is készítünk egy mélyedést. Két kanál lekvárhoz annyi darált diót adunk, hogy egy sűrű masszát kapjunk. Ízlés szerint édesítjük és meglocsoljuk rummal. Ha a lekvár nem tartalmaz fahéjat, akkor tehetünk a masszába egy csipetnyit.
A tésztát vastagabbra nyújtjuk. A körtéket megtöltjük a dióval. Azt a helyet a tésztán, ahova a körtéket szánjuk, vékonyan, ecsettel megkenjük lekvárral, ráfektetjük töltelékkel lefele a körtéket, majd a gyümölcstől számított kb. 2 centire körbevágjuk. Megkenjük a tetejüket lekvárral, a tésztát felvert tojással. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. A körte, mivel nem főztük elő, nagyon finom roppanós marad, a töltelék meg remek.

Ezt is szeretjük