Diós-diós sütemény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diós-diós sütemény

Hozzávalók 6 személyre:

  • _Piskóta_
  • 4 tojás
  • 2-3 csipet fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 10 kanál hideg víz
  • 12 dkg darált dió
  • 16 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • _Krém_
  • 1 dl tej
  • 1-2 kanál rum
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 22 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • csokireszelék
Recept idők

Elkészítés:

Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje kihűlni. Tegyük fel a tejet a cukorral és addig melegítsük, míg a cukor meg nem olvad. Adjuk hozzá a diót, ízlés szerinti rumot, majd hűtsük le.
A piskótánál robotgéppel dolgozzunk. A tojással és a cukorral kezdjük a keverést, majd sorban mehet a hideg víz, só, liszt, sütőpor, fahéj, dió. Minden egyes alapanyag között várjunk egy kicsit, hogy legyen ideje jól egybeolvadni. A közepes méretű tepsinket kenjük ki (én olajjal szoktam), majd vékonyan szórjuk meg liszttel, öntsük bele a masszát és 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Ha félünk, hogy odatapad béleljük ki sütőpapírral a formánkat. Minimum 20 perc kell, így csak akkor ellenőrizzük először tűpróbával és ha szükséges folytassuk a sütését. Ha nagyon égne, lazán fedjük le alufóliával. Ha kész hagyjuk hűlni.
Ha kihűlt a krém robotgéppel keverjük habosra a vajjal. Kenjük meg vele a piskóta tetejét, majd szórjuk meg csokoládéval. De akár előre pergelt dióval, vagy csokoládémázzal is ízesíthetjük. Pihentessük 1-2 órát hűtőbe, hogy a krém rádermedjen.

Ezt is szeretjük