Házi csokoládé dió grillázzsal

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 500 g tejpor (zsíros)
  • 100 g kakaópor
  • 400 g cukor (de ízlés szerint lehet kevesebbet, vagy keverésnél lehet még édesíteni)
  • 200 g Vénusz sütőmargarin
  • 1,5 dl kávé
  • csipet só
  • 1 csapott mokkáskanál fahéj
  • 2 vaníliás cukor
  • víz
  • 20 dkg cukor a grillázshoz
  • 20 dkg dió
Recept idők

Elkészítés:

Kezdjük a grillázzsal. Készítsünk elő egy bevajazott alufóliát. Arra öntsük majd a forró cukrot, mert így nem fog letapadni. A cukrot olvasszuk meg és amikor szép aranybarna, gyorsan keverjük el benne a nagyobb darabokra tört diót. Öntsük a fóliára, majd lapítsuk el és hagyjuk dermedni, megkötni. Ha kihűlt ízlés szerint még apríthatunk rajta.
A cukrot megolvasztjuk egy edényben, amihez adunk egy kis vizet, hogy ne égjen oda. Mintha karamellt készítenénk, csak nem hagyjuk erősen barnára változni. Mikor pezsgőszínű, hozzáadjuk a margarint, amit felolvasztunk benne, majd a forró kávét. A cukros levet, levéve a tűzről, hozzáadjuk a tejpor, kakaó, vaníliás cukor, fahéj, só keverékhez – idősebbek ezeket mindig átszitálják, de mivel robotgépet használok, nem marad csomós, így nem szenvedek vele – és keverjük krémessé. Ízlés szerint még ízesíthetjük egy kevés rummal is. Ha nagyon kemény lenne, tegyünk hozzá 1-2 kanál forró vizet. Öntsük a masszánkat egy közepes tepsibe, szórjuk meg a grillázzsal, enyhén nyomkodjuk bele, majd egy napot hagyjuk hűtőben dermedni.

Blog.hu ajánló