Házi csokoládé dió grillázzsal
Házi csokoládé dió grillázzsal
Hozzávalók 8 személyre
- 500 g tejpor (zsíros)
- 100 g kakaópor
- 400 g cukor (de ízlés szerint lehet kevesebbet, vagy keverésnél lehet még édesíteni)
- 200 g Vénusz sütőmargarin
- 1,5 dl kávé
- csipet só
- 1 csapott mokkáskanál fahéj
- 2 vaníliás cukor
- víz
- 20 dkg cukor a grillázshoz
- 20 dkg dió
Elkészítés:
Kezdjük a grillázzsal. Készítsünk elő egy bevajazott alufóliát. Arra öntsük majd a forró cukrot, mert így nem fog letapadni. A cukrot olvasszuk meg és amikor szép aranybarna, gyorsan keverjük el benne a nagyobb darabokra tört diót. Öntsük a fóliára, majd lapítsuk el és hagyjuk dermedni, megkötni. Ha kihűlt ízlés szerint még apríthatunk rajta.
A cukrot megolvasztjuk egy edényben, amihez adunk egy kis vizet, hogy ne égjen oda. Mintha karamellt készítenénk, csak nem hagyjuk erősen barnára változni. Mikor pezsgőszínű, hozzáadjuk a margarint, amit felolvasztunk benne, majd a forró kávét. A cukros levet, levéve a tűzről, hozzáadjuk a tejpor, kakaó, vaníliás cukor, fahéj, só keverékhez – idősebbek ezeket mindig átszitálják, de mivel robotgépet használok, nem marad csomós, így nem szenvedek vele – és keverjük krémessé. Ízlés szerint még ízesíthetjük egy kevés rummal is. Ha nagyon kemény lenne, tegyünk hozzá 1-2 kanál forró vizet. Öntsük a masszánkat egy közepes tepsibe, szórjuk meg a grillázzsal, enyhén nyomkodjuk bele, majd egy napot hagyjuk hűtőben dermedni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept