Banános álom

- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Banános álom
Hozzávalók 12 személyre:
- 3-4 db banán
- 4 db tojás
- 2 evőkanál langyos víz
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 3/4 csomag sütőpor
- 1 csapott evőkanál kakaó
- 5 dl tejszín (vagy 2 csomag tejszínhab pótló por)
- 4-5 evőkanál baracklekvár
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- pár csepp rum aroma
Elkészítés:
A 4 db tojás fehérjét egy csipet sóval felverjük, hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, a 2 kanál langyos vizet, a 6 evőkanál cukrot és a 6 evőkanál lisztet. Egy közepes nagyságú tepsit alufóliával kibélelünk és beleszeleteljük a banánokat (összevissza, nem kell sorba rakni). A tészta felét ráöntjük a banánokra, a másik feléhez hozzákeverjük a kakaót és azt is ráöntjük. Forró sütőben 30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve borítsuk ki és húzzuk le róla az alufóliát. Amikor kihűlt a banános oldalát kenjük meg baracklekvárral. Most tegyük kicsit félre és készítsük el a krémet. A 4 evőkanál lisztet, 4 dl tejjel és 5 dkg porcukorral (pár csepp rum aromával) felfőzünk, majd kihűtjük. 25 dkg margarint a megmaradt 20 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt krémmel és 2 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. Ezzel a krémmel megkenjük a banános-baracklekváros sütinket. A fél liter tejszínt ízlés szerinti cukorral, habfixálóval kemény habbá verjük és ráterítjük a krém tetejére. Legvégül kakaóporral meghintjük a tetejét és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ha kihűlt, lehet szeletelni, én 5x5cm-es kockákra szoktam vágni. Ez egy igazán habos-krémes süti, nem fogyózóknak való! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Még több recept