Banános álom

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Banános álom

Hozzávalók 12 személyre:

  • 3-4 db banán
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál langyos víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 3/4 csomag sütőpor
  • 1 csapott evőkanál kakaó
  • 5 dl tejszín (vagy 2 csomag tejszínhab pótló por)
  • 4-5 evőkanál baracklekvár
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • pár csepp rum aroma
Recept idők

Elkészítés:

A 4 db tojás fehérjét egy csipet sóval felverjük, hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, a 2 kanál langyos vizet, a 6 evőkanál cukrot és a 6 evőkanál lisztet. Egy közepes nagyságú tepsit alufóliával kibélelünk és beleszeleteljük a banánokat (összevissza, nem kell sorba rakni). A tészta felét ráöntjük a banánokra, a másik feléhez hozzákeverjük a kakaót és azt is ráöntjük. Forró sütőben 30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve borítsuk ki és húzzuk le róla az alufóliát. Amikor kihűlt a banános oldalát kenjük meg baracklekvárral. Most tegyük kicsit félre és készítsük el a krémet. A 4 evőkanál lisztet, 4 dl tejjel és 5 dkg porcukorral (pár csepp rum aromával) felfőzünk, majd kihűtjük. 25 dkg margarint a megmaradt 20 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt krémmel és 2 csomag vaníliás cukorral összekeverjük. Ezzel a krémmel megkenjük a banános-baracklekváros sütinket. A fél liter tejszínt ízlés szerinti cukorral, habfixálóval kemény habbá verjük és ráterítjük a krém tetejére. Legvégül kakaóporral meghintjük a tetejét és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ha kihűlt, lehet szeletelni, én 5x5cm-es kockákra szoktam vágni. Ez egy igazán habos-krémes süti, nem fogyózóknak való! Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezt is szeretjük