Kókuszos-mascarponés csokoládékosárkák

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kókuszos-mascarponés csokoládékosárkák

Hozzávalók 4 személyre:

10 darabhoz

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1-2 evőkanál Vénusz napraforgó olaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg porcukor
  • 2 cl kókuszlikőr
  • pár csepp vanília kivonat vagy fél rúd vanília kikapart belseje
  • friss gyümölcsök a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét darabokra tördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál napraforgó olajat. Olvasztás közben arra figyeljünk, hogy a csokoládé ne legyen sokkal melegebb, mint a kezünk, vagyis 40-45 fokos legyen lehetőleg.
6,5 cm átmérőjű muffinkapszlikat kenjük ki ecset segítségével legalább háromszor, hogy minél masszívabb csokikosárkát kapjunk. Két kenés közben tegyük hűtőbe, amíg megdermed az adott csokiréteg.
A mascarponét elkeverjük a pocukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a kókuszlikőrt és a kókuszreszeléket. Majd gépi habverővel felhabosítjuk.
A csokoládékosárkákról óvatosan lehántjuk a papírkapszlikat, majd a kókuszos-mascarponés krémmel megtöltjük azokat, és friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.

1
2
3
Ezt is szeretjük