Kókuszos-mascarponés csokoládékosárkák

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kókuszos-mascarponés csokoládékosárkák

Hozzávalók 4 személyre:

10 darabhoz

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1-2 evőkanál Vénusz napraforgó olaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg porcukor
  • 2 cl kókuszlikőr
  • pár csepp vanília kivonat vagy fél rúd vanília kikapart belseje
  • friss gyümölcsök a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét darabokra tördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál napraforgó olajat. Olvasztás közben arra figyeljünk, hogy a csokoládé ne legyen sokkal melegebb, mint a kezünk, vagyis 40-45 fokos legyen lehetőleg.
6,5 cm átmérőjű muffinkapszlikat kenjük ki ecset segítségével legalább háromszor, hogy minél masszívabb csokikosárkát kapjunk. Két kenés közben tegyük hűtőbe, amíg megdermed az adott csokiréteg.
A mascarponét elkeverjük a pocukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a kókuszlikőrt és a kókuszreszeléket. Majd gépi habverővel felhabosítjuk.
A csokoládékosárkákról óvatosan lehántjuk a papírkapszlikat, majd a kókuszos-mascarponés krémmel megtöltjük azokat, és friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.

1
2
3

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük