Kókuszos-mascarponés csokoládékosárkák
Kókuszos-mascarponés csokoládékosárkák
Hozzávalók 4 személyre
10 darabhoz
- 15 dkg étcsokoládé
- 1-2 evőkanál Vénusz napraforgó olaj
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg porcukor
- 2 cl kókuszlikőr
- pár csepp vanília kivonat vagy fél rúd vanília kikapart belseje
- friss gyümölcsök a díszítéshez
Elkészítés:
A csokoládét darabokra tördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál napraforgó olajat. Olvasztás közben arra figyeljünk, hogy a csokoládé ne legyen sokkal melegebb, mint a kezünk, vagyis 40-45 fokos legyen lehetőleg.
6,5 cm átmérőjű muffinkapszlikat kenjük ki ecset segítségével legalább háromszor, hogy minél masszívabb csokikosárkát kapjunk. Két kenés közben tegyük hűtőbe, amíg megdermed az adott csokiréteg.
A mascarponét elkeverjük a pocukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a kókuszlikőrt és a kókuszreszeléket. Majd gépi habverővel felhabosítjuk.
A csokoládékosárkákról óvatosan lehántjuk a papírkapszlikat, majd a kókuszos-mascarponés krémmel megtöltjük azokat, és friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept