Marcipános linzerkeksz - Csodásan feldíszítheted őket!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mikulás csizmák

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 8 dkg kristálycukor
  • 10 dkg süthető marcipánmassza
  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • csipetnyi só

Cukormáz

  • 1 tojásfehérje
  • 20-25 dkg porcukor
  • ételfesték (piros és zöld)
  • cukorgyöngyök
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1-2 evőkanál Vénusz napraforgó olaj
  • 1-2 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A durvára reszelt marcipánt, a felkockázott margarint, a lisztet, csipetnyi sót, cukrot gyorsan összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni.
A pihentetés után vékonyra kinyújtjuk, majd csizma kiszúrókkal szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
A porcukrot a tojásfehérjével kikeverjük, adagolunk bele citromlevet is. Akkor lesz jó, ha a keverő kanalat kiemelve, már nem folyik le róla könnyedén. Kb. 1 evőkanálnyi fehér mázat nejlonzacskóba adagolunk, kis lyukat vágunk a sarkába, és a csizmák szárát ezzel festjük meg, díszítésképpen cukorgyönggyel megszórjuk.
A maradék fehér mázat kétfelé vesszük, és a felét pirosra, másik felét zöldre színezzük. A csizmákat ezekkel a színezett cukormázakkal, szintén nejlonzacskó segítségével, megfestjük, majd hagyjuk megszáradni.
Addig vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét (1-2 evőkanál napraforgó olajat adunk hozzá), és a színes máz száradása után, nejlonzacskó segítségével az olvasztott csokival csizmasarkat és cipőfűzőt rajzolunk (ezt kiválthatjuk csokoládés dekortollal).

1
2
3
4
Ezt is szeretjük