Füstölt sajtos sós süti vendégvárónak

- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Egyetlen mozzanat, és sokkal csinosabb a blézer: karcsúsító övvel még a bő fazon is jobban mutat »
- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Füstölt sajtos csiga
Hozzávalók 6 személyre:
- 80 dkg liszt
- 1 dl tej és 5 dkg élesztő (pici cukorral, pici sóval)
- 4 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál só
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici sóval és cukorral felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és megkelesztjük (lehet kelesztőtálat vagy kenyérsütőgépet használni).
Ha kész, a tésztából 4 cipót vágunk.
Egyenként kinyújtjuk őket, majd 4 tojás sárgáját és 20 dkg Vénusz margarint (hidegen) összekeverünk és ennek az 1/4-ével megkenjük a kinyújtott tésztákat. Majd füstölt sajtot reszelünk rá (összesen kb 20-25 dkg kell).
Feltekerjük mint a bejglit. Majd ék alakban elvágjuk, így háromszögeket kapunk. Ez az adag két nagy tepsire szokott elférni. A tepsin megkenjük a pogikat 1 tojássárgájával elkevert 1 kanál tejföllel és a tetejükre is reszelt füstölt sajtot (lehet még pici kockára vágott sajtot is) teszünk.
Kb 180 fokon 20-25 percig sütjük. Frissen a legfinomabb tejjel vagy teával.

Még több recept