Füstölt sajtos sós süti vendégvárónak
Füstölt sajtos csiga
Hozzávalók 6 személyre
- 80 dkg liszt
- 1 dl tej és 5 dkg élesztő (pici cukorral, pici sóval)
- 4 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál só
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici sóval és cukorral felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és megkelesztjük (lehet kelesztőtálat vagy kenyérsütőgépet használni).
Ha kész, a tésztából 4 cipót vágunk.
Egyenként kinyújtjuk őket, majd 4 tojás sárgáját és 20 dkg Vénusz margarint (hidegen) összekeverünk és ennek az 1/4-ével megkenjük a kinyújtott tésztákat. Majd füstölt sajtot reszelünk rá (összesen kb 20-25 dkg kell).
Feltekerjük mint a bejglit. Majd ék alakban elvágjuk, így háromszögeket kapunk. Ez az adag két nagy tepsire szokott elférni. A tepsin megkenjük a pogikat 1 tojássárgájával elkevert 1 kanál tejföllel és a tetejükre is reszelt füstölt sajtot (lehet még pici kockára vágott sajtot is) teszünk.
Kb 180 fokon 20-25 percig sütjük. Frissen a legfinomabb tejjel vagy teával.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept