Vörösboros kuglóf

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vörösboros kuglóf

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 20 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 28 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,75dl vörösbor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg Vénusz sütőmargarin a forma kikenéséhez

Máz

  • 6 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg tejcsokoládé
  • 0,5 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A margarint a 2 féle cukorral, és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk, a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszát egy margarinnal kikent kuglófformába töltjük, és 170 fokon sütjük. A mázhoz a 2 féle csokoládét vízgőzre állítva felolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük, majd amikor kihűlt, a kuglófra kenjük.

Ezt is szeretjük