Vörösboros kuglóf
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Kipucolják a májat, tartós fogyást okoznak, és nagyon finomak: 8 étel, amiből egyél többet
Vörösboros kuglóf
Hozzávalók 4 személyre:
Tészta
- 20 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 28 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1,75dl vörösbor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dkg Vénusz sütőmargarin a forma kikenéséhez
Máz
- 6 dkg étcsokoládé
- 6 dkg tejcsokoládé
- 0,5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A margarint a 2 féle cukorral, és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk, a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszát egy margarinnal kikent kuglófformába töltjük, és 170 fokon sütjük. A mázhoz a 2 féle csokoládét vízgőzre állítva felolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük, majd amikor kihűlt, a kuglófra kenjük.
Még több recept