Citromos panna cotta szederrel és mézes piskótával

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Citromos panna cotta szederrel és mézes-madeleine-nel

Hozzávalók 4 személyre:

Panna Cotta

  • 4 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 1 citrom leve és héja
  • 20 g zselatin (por)

Madeleine

  • 1 evőkanál méz
  • 4 dkg őrölt mandula
  • 3 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg liszt
  • 7,5 dkg Vénusz sütőmargarin

Szeder

  • 20 dkg fekete szeder
  • 1-2 dl szeder v. ribizli likőr
Recept idők

Elkészítés:

Öntsük egy serpenyőbe a tejszínt, a tejet és adjuk hozzá a cukrot, vanília-aromát és a reszelt citromhéjat. Szép lassan melegítsük forráspontig, majd adjuk hozzá a citrom levét.(Ne ijedjünk meg, ha a citromlé kicsit összekapja!)
Ezután kézi habverővel kevergetve, főzzük pár percig, még teljesen sima lesz az állaga, és egy kicsit besűrűsödik.
Pár perc után zárjuk el a gázt, majd szintén állandó keverés mellett, szórjuk bele a porzselatint. Ezután addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.
Végül szűrjük át egy szűrőn, hogy teljesen sima állagú legyen.
Az elkészült panna cottát töltsük a formákba, majd hagyjuk kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Tegyük bele a keverőtálba a tojásokat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mézet, majd keverjük habosra.
Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a mandulát, a lisztet, és keverjük sima masszává.
Olvasszuk fel a Vénusz sütőmargarint, majd hagyjuk visszahűlni. Ezután keverjük hozzá a masszához.
A madeleine formákat alaposan vajazzuk ki, majd szórjuk meg liszttel. Ezután kanalazzuk bele a masszát a formákba úgy, hogy kb. 3/4-ig legyenek.
Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a formákkal megpakolt tepsit. Süssük közepes hőfokon 10-12 percig.
A sütőből kivéve, egy rácsra fordítsuk ki a megsült madeleine-ket, majd hagyjuk langyosra hűlni.

A szederre öntsük rá a likőrt. Ezután hagyjuk 1-2 órán át állni, hogy a likőr ízét kissé magába szívja tálalás előtt.

Ezt is szeretjük