Illatos vaníliás karika: mindig is tudni akartad a receptjét!
Vaníliás karika
Hozzávalók 12 személyre
- 40 dkg liszt
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin szobahőmérsékleten
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál / 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 tojás sárgája + 1 egész tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé a bevonáshoz
Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd mehet hozzá a többi hozzávaló a csokit leszámítva persze. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük fél órára.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a kis karikákat (kb. 60 db "bolti" méretű karika lesz belőle).
Előmelegített 200°C-os sütőben kb.12 percig sütjük őket (míg az aljuk egy kis színt kap).
Hagyjuk őket kihűlni a tepsin, vagy egy tálcán, addig gőz felett felolvasztjuk a csokoládé 2/3-át, majd apró kockákra törve hozzákeverjük a maradékot, és a gőzről levéve beleolvasztjuk azt is.
Ezután már csak a mártogatás van hátra. A csokiba mártott karikákat sütőpapírra sorakoztatjuk, majd hűvös helyre tesszük kb. 20 percre. Ezután könnyedén eltávolíthatóak.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept