Sajtos pogácsa

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos pogácsa

Hozzávalók 12 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 25 dkg zsír
  • 1 csomag élesztő
  • tej
  • pici cukor
  • egy evőkanál só
  • 4 tojás sárgája
  • tejszín amennyit felvesz (kb. 1,5 dl)
  • 1 felvert tojás a tetejére és reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet beleszitáljuk a tálba. Belekeverjük az egy evőkanál sót. Beletesszük a zsiradékot (elmorzsoljuk a liszttel) kb. 1,5 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Mélyedést csinálunk a lisztbe és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a négy tojás sárgáját és a tejszín egy részét. Összegyúrjuk a tésztát, hogy közepes keménységű legyen. Amennyiben szükséges, fokozatosan adunk hozzá gyúrás közben tejszínt. Amikor elkészült, tálba tesszük, a margarinos, zsíros papírral letakarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 200 Celsius fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Megjegyzés: A nyers tészta fagyasztható. Felengedés után átgyúrjuk a tésztát és a fentiek szerint járunk el. A kiszúrásnál keletkezett tészta újból összegyúrható, újabb pogácsákat készíthetünk.

Ezt is szeretjük