Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa
Hozzávalók 12 személyre
- 1 kg liszt
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 25 dkg zsír
- 1 csomag élesztő
- tej
- pici cukor
- egy evőkanál só
- 4 tojás sárgája
- tejszín amennyit felvesz (kb. 1,5 dl)
- 1 felvert tojás a tetejére és reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet beleszitáljuk a tálba. Belekeverjük az egy evőkanál sót. Beletesszük a zsiradékot (elmorzsoljuk a liszttel) kb. 1,5 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Mélyedést csinálunk a lisztbe és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a négy tojás sárgáját és a tejszín egy részét. Összegyúrjuk a tésztát, hogy közepes keménységű legyen. Amennyiben szükséges, fokozatosan adunk hozzá gyúrás közben tejszínt. Amikor elkészült, tálba tesszük, a margarinos, zsíros papírral letakarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 200 Celsius fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Megjegyzés: A nyers tészta fagyasztható. Felengedés után átgyúrjuk a tésztát és a fentiek szerint járunk el. A kiszúrásnál keletkezett tészta újból összegyúrható, újabb pogácsákat készíthetünk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept