Sajtos pogácsa

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 25 dkg zsír
  • 1 csomag élesztő
  • tej
  • pici cukor
  • egy evőkanál só
  • 4 tojás sárgája
  • tejszín amennyit felvesz (kb. 1,5 dl)
  • 1 felvert tojás a tetejére és reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet beleszitáljuk a tálba. Belekeverjük az egy evőkanál sót. Beletesszük a zsiradékot (elmorzsoljuk a liszttel) kb. 1,5 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Mélyedést csinálunk a lisztbe és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a négy tojás sárgáját és a tejszín egy részét. Összegyúrjuk a tésztát, hogy közepes keménységű legyen. Amennyiben szükséges, fokozatosan adunk hozzá gyúrás közben tejszínt. Amikor elkészült, tálba tesszük, a margarinos, zsíros papírral letakarjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 200 Celsius fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Megjegyzés: A nyers tészta fagyasztható. Felengedés után átgyúrjuk a tésztát és a fentiek szerint járunk el. A kiszúrásnál keletkezett tészta újból összegyúrható, újabb pogácsákat készíthetünk.

Ezt is szeretjük