Finom mákos süti, ami nem veszélyezteti az alakodat

Ez is érdekelhet

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Vidám, dinamikus edzés, amitől garantáltan leolvadnak a plusz kilók, és jobb kedvre derülsz »

Ezt tedd, ha kimostad a zsebkendőt a ruhával: ne rakd vissza a mosógépbe! »

A 36 éves Anne Hathaway több Photoshopot kapott a kelleténél: csak a mosolyáról lehet felismerni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mákos pohánka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg hajdina (pohánka)
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 10 dkg aszalt barack
  • 20 dkg darált mák
  • 1 db citrom
  • 4 evőkanál nádcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A hajdinát megmossuk, majd két és félszeres mennyiségű vízzel feltesszük főni. Az aszalt barackot kisebb darabokra vágjuk és az áfonyával együtt belekeverjük a hajdinába. Puhára főzzük. Forrástól számítva, körülbelül 15 perc alatt elkészül.
Amíg fő, a darált mákot összekeverjük a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. Belekeverjük a fahéjat és a cukrot. Édesíthetjük gyümölcscukorral, vagy mézzel is. Hozzáadunk annyi tejet, hogy krémesebb legyen a masszánk. Végül az elkészült hajdinát összedolgozzuk a mákkal. Melegen kínáljuk.
Tálalási javaslat: vízzel öblítsünk ki egy kisebb csészét, vagy tálat, nyomkodjuk bele a mákos pohánkát és borítsuk rá a tányérra. Citromkarikával, gyümölcsökkel díszítsük.

Ezt is szeretjük