Finom mákos süti, ami nem veszélyezteti az alakodat

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mákos pohánka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg hajdina (pohánka)
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 10 dkg aszalt barack
  • 20 dkg darált mák
  • 1 db citrom
  • 4 evőkanál nádcukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A hajdinát megmossuk, majd két és félszeres mennyiségű vízzel feltesszük főni. Az aszalt barackot kisebb darabokra vágjuk és az áfonyával együtt belekeverjük a hajdinába. Puhára főzzük. Forrástól számítva, körülbelül 15 perc alatt elkészül.
Amíg fő, a darált mákot összekeverjük a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. Belekeverjük a fahéjat és a cukrot. Édesíthetjük gyümölcscukorral, vagy mézzel is. Hozzáadunk annyi tejet, hogy krémesebb legyen a masszánk. Végül az elkészült hajdinát összedolgozzuk a mákkal. Melegen kínáljuk.
Tálalási javaslat: vízzel öblítsünk ki egy kisebb csészét, vagy tálat, nyomkodjuk bele a mákos pohánkát és borítsuk rá a tányérra. Citromkarikával, gyümölcsökkel díszítsük.

Ezt is szeretjük