Vajdasági sós

Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt a trükköt vesd be a cipőfűzővel: megváltozik tőle az egész szetted »

Bőrpuhító, házi fürdőgolyó tejporból: a kényeztető fürdő legfontosabb kelléke »

Hogyan viseld a leggings-t, hogy sikkes legyen? 6 divatos szettet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vajdasági sós

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 80 dkg liszt
  • 1 dl Vénusz napraforgó olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 l langyos tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál só

Töltelék

  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 tojás sárgája
  • 1 evőkanál só
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 10 dkg reszelt sajt

Tetejére

  • 1 db tojás
  • reszelt sajt
  • ízlés szerint szezámmag, napraforgó mag v. lenmag
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:
A tejet meglangyosítjuk, ebből kb. 1,5 dl-ben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a sót, elvegyítjük, majd hozzátesszük a többi hozzávalót is, jól összedolgozzuk és kb. fél órára letakarva langyos helyen pihentetjük.

Krém:
A vajat robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót és a felaprított tarját és a robotgéppel habosra keverjük, majd 4 felé osztjuk.

Összeállítás:
A megkelt tésztát lisztezett deszkára öntjük és 4 cipóra osztjuk, amit egyenként vékonyra nyújtunk, majd megkenjük őket egyenként a sonkás-tojásos vajjal, megszórjuk vékonyan reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint egy bejglit. Így 4 rudat kapunk, amit egyenként kb. 2 cm széles szeletekre vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, állítva, megkenjük a tetejüket a felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint sajttal vagy valamelyik maggal és forró sütőben, 180 fokon rózsaszínűre sütjük.

Megjegyzés : ha a vajba és a tésztába nem teszünk sót, akkor a töltelék édes is lehet, pl. a kinyújtott lapokat olvasztott vajjal kenjük meg, majd meghintjük vastagon kakaóporral, cukorral és így tekerjük fel. ekkor csak a felvert tojással kenjük meg.

1
2
3
Ezt is szeretjük