Hideg csokis kocka
Hideg csokis kocka
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál étolaj
- 3 evőkanál kakaó
Krém
- 1 l tej
- 8 evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 20 dkg porcukor
Csokibevonó
- 10 dkg étcsokoládé
- kis db Vénusz sütőmargarin
- kevés tej
Elkészítés:
A piskótához habosra keverjük a tojásokat, cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, sütőport, lisztet és a kakaót. A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük. Meleg piskótát félbevágjuk. Előkészítjük a krémet: tejből, pudingból és cukorból kissé sűrű pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni. Margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot és sima krémmé keverjük. A krémet rá öntjük a piskóta alsó részére, majd a felső piskótalappal betakarjuk. A csokoládét felolvasztjuk 1 kis margarinon és bevonjuk vele a piskótát. Hűtve tároljuk. Jó étvágyat hozzá!! :)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept