Mandulás mézes sütemény

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kg liszt (50 dkg finomliszt, 50 dkg rétesliszt)
  • 2 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 4 tojás
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 dkg cukor
  • 5 evőkanál méz
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 5 dkg darált mandula (egész mandulák a díszítéshez)

Bevonat

  • 12 dkg cukor
  • 1 tojás fehérje
  • fél citromleve
Recept idők

Elkészítés:

A felolvasztott margarinba beletesszük a cukrot, mézet, fahéjat, szegfűszeget, felmelegítjük, azután lehűtjük. Lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, darált mandulát és a lehűtött mézes keveréket végül hozzáadjuk a tojásokat és az étolajat. Tésztát alaposan összekeverjük, becsomagoljuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a tésztát fél cm vastagságra nyújtjuk, különböző formákat szaggatunk, sütőlapra helyezzük. Bekenjük tojásfehérjével és feldíszítjük 1-1-fél mandulával. 180celziusfokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A cukrot, tojásfehérjét, citromlevet habosra keverve sima, fehér bevonatot készítünk, amivel bekenjük a kihűlt mézeseket : Jó étvágyat hozzá!!! :)

Ezt is szeretjük