Isteni sós muffin rengeteg sajttal és baconnel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sajtos-baconös muffin

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg búzacsírás liszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2 db tojás
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg bacon
  • 2-3 db újhagyma
  • 1 db tubusos mackósajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalók 12 db muffinhoz elegendők.
A bacont felkockázni, majd egy serpenyőbe szép pirosra sütni. Ezután kiszedni a zsírból és kihűteni.
A hagymát vékonyan felkarikázni, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztani, végül kiszedni, és szintén kihűteni.

Egy tálba beletenni a kétféle lisztet, majd beleszitálni a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverni hozzá. (A sóval óvatosan bánni mert a bacon is sós!)

Egy másik tálba beletenni a tejfölt, a tojást, a Vénusz étolajat és jól kikeverni.

Ezután a lisztes keverékhez önteni a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverni. Végül beletenni a kihűlt bacont és a hagymát, majd így is összekeverni.

A muffin formába egy kiskanál masszát tenni, majd közepébe mélyedést nyomni és beletenni egy teáskanál tubusos krémsajtot. Ezután a tetejére rákanalazni a maradék tésztát, majd megszórni füstölt reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük