Isteni sós muffin rengeteg sajttal és baconnel
Sajtos-baconös muffin
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg búzacsírás liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2 db tojás
- 1 dl Vénusz étolaj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg bacon
- 2-3 db újhagyma
- 1 db tubusos mackósajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A hozzávalók 12 db muffinhoz elegendők.
A bacont felkockázni, majd egy serpenyőbe szép pirosra sütni. Ezután kiszedni a zsírból és kihűteni.
A hagymát vékonyan felkarikázni, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztani, végül kiszedni, és szintén kihűteni.
Egy tálba beletenni a kétféle lisztet, majd beleszitálni a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverni hozzá. (A sóval óvatosan bánni mert a bacon is sós!)
Egy másik tálba beletenni a tejfölt, a tojást, a Vénusz étolajat és jól kikeverni.
Ezután a lisztes keverékhez önteni a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverni. Végül beletenni a kihűlt bacont és a hagymát, majd így is összekeverni.
A muffin formába egy kiskanál masszát tenni, majd közepébe mélyedést nyomni és beletenni egy teáskanál tubusos krémsajtot. Ezután a tetejére rákanalazni a maradék tésztát, majd megszórni füstölt reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept