Omlós keksz mogyoróvajjal

- Pár centivel magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetsz, ha így viseled a tavaszi rétegeket: 12 alaknyújtó öltözködési tipp »
- Ezért a hatóanyagért rajong most a szépségipar: a borostyánkősav fiatalítja a bőrt, és csökkenti a pattanások számát »
- Az 52 éves Christy Turlington büszkén viseli ráncait: retusálás nélkül is gyönyörű nő az aktivista szupermodell »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
Mogyoróvajas keksz Halloweenre
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg mogyoróvaj
- 12,5 dkg porcukor
- 5 dkg Vénusz sütőmargarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1db tojás
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A cukrot a mogyoróvajjal és a Vénusz sütőmargarinnal keverjük krémesre. Ezután adjuk hozzá a csipet sóval, és sütőporral összekevert lisztet, és az egész tojást. Keverjük, majd gyúrjuk össze, hogy egy nyújtható masszát kapjunk.
Ezután a tészta 2/3 részét nyújtsuk ki kb. 25 x 20 cm-es téglalappá.
A maradék 1/3 rész tésztához keverjük hozzá a kakaót, majd gyúrjuk össze. Ezután formázzunk belőle egy 25 cm-es hengert, majd helyezzük rá a téglalappá kinyújtott tésztára. Végül csavarjuk fel, mint a bejglit.
Az elkészült tésztát tegyük be a hűtőbe legalább 2 órára, hogy kellően lehűljön szeletelés előtt.
A hűtőből kivett tésztát éles késsel szeleteljük fel, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire kettesével egymásmellé. Ezután formázzuk meg.
(a szemeket én szeletelt mandulából és csokoládéból, a csőrt pedig mogyoróból csináltam meg)
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt süssük szép aranybarnára.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd szedjük rácsra és hűtsük ki egészen.

Még több recept