Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal

Hozzávalók 6 személyre:

  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál citromlé
  • 40 dkg mandula ledarálva
  • 8 dkg liszt
  • 2 púpozott teáskanál sütőpor
  • 9 tojás
  • 25 dkg finom kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál sárgarépalé
  • tetszés szerint a díszítéshez: tejszínhab
  • olvasztott csokoládé
  • pisztácia (nem sózott, ledarálva)
Recept idők

Elkészítés:

A finomra lereszelt sárgarépát a citromhéjjal és 2 evőkanál citromlével összekeverjük. A ledarált mandulát és a sütőport a lisztbe vegyítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórjuk a kristály és a vaníliás cukrot, és beledolgozzuk a tojássárgákat. A reszelt sárgarépát és a mandulás lisztet összekeverjük, majd óvatosan a tojásos masszához vegyítjük. A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon, 45 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk.
Ha kihűl, a porcukorból, 1 evőkanál citromléből és 3 evőkanál sárgarépaléből kevert mázzal bekenjük, és száradni hagyjuk. Olvasztott csokoládémintával díszített tányéron tálaljuk.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük