Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal

Hozzávalók 6 személyre:

  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál citromlé
  • 40 dkg mandula ledarálva
  • 8 dkg liszt
  • 2 púpozott teáskanál sütőpor
  • 9 tojás
  • 25 dkg finom kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál sárgarépalé
  • tetszés szerint a díszítéshez: tejszínhab
  • olvasztott csokoládé
  • pisztácia (nem sózott, ledarálva)
Recept idők

Elkészítés:

A finomra lereszelt sárgarépát a citromhéjjal és 2 evőkanál citromlével összekeverjük. A ledarált mandulát és a sütőport a lisztbe vegyítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórjuk a kristály és a vaníliás cukrot, és beledolgozzuk a tojássárgákat. A reszelt sárgarépát és a mandulás lisztet összekeverjük, majd óvatosan a tojásos masszához vegyítjük. A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon, 45 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk.
Ha kihűl, a porcukorból, 1 evőkanál citromléből és 3 evőkanál sárgarépaléből kevert mázzal bekenjük, és száradni hagyjuk. Olvasztott csokoládémintával díszített tányéron tálaljuk.

Ezt is szeretjük