Finom habos mákos
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Az előnyös öltözködés évekkel fiatalíthatja a megjelenést: szuper tippek, amik jól jönnek 40 felett »
- Igazán nőies frizurák a hét minden napjára, ha unod a szimpla copfot: a hajad lesz a megjelenésed fénypontja »
- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Finom habos mákos
Hozzávalók 8 személyre:
Tészta
- 4 tojássárgája
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- kevés tej
- 2 evőkanál kakaó
Töltelék
- 40 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 3-4 dl tejjel
Krém
- 2 vanília puding
- 0,5 l liter tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
Hab
- 3-4 dl növényi tejszín
Elkészítés:
A 4 tojássárgáját a porcukorral, a Vénusz sütőmargarinnal, a liszttel, a sütőporral, kevés tejjel összegyúrjuk. Majd 2 felé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk.
A sárga cipót kinyújtjuk, tepsibe tesszük. Közben a 4 tojás fehérjét habnak felverjük és a kihűlt mákhoz kavarjuk, ezt a mákos részt a sárga tésztára kenjük. A kakaós tésztából rudakat sodrunk, kb. 8-10 rudat (amennyi szeletre vágjuk a tésztát mindegyikbe 2 szem jusson). A rudakat ráhelyezzük a mákos töltelékre és megsütjük. A vanília pudingot a fél liter tejben megfőzzük, a 20 dkg cukrot és a 25 dkg Vénusz sütőmargarint kikavarjuk és a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk. Ha a tészta kihűlt ezt a krémet ráhelyezzük. A krém tetejére a felvert tejszínt rásimítjuk.


Még több recept