Finom habos mákos

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Finom habos mákos

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 40 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • kevés tej
  • 2 evőkanál kakaó

Töltelék

  • 40 dkg darált mák
  • 20 dkg cukor
  • 3-4 dl tejjel

Krém

  • 2 vanília puding
  • 0,5 l liter tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg Vénusz sütőmargarin

Hab

  • 3-4 dl növényi tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A 4 tojássárgáját a porcukorral, a Vénusz sütőmargarinnal, a liszttel, a sütőporral, kevés tejjel összegyúrjuk. Majd 2 felé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk.
A sárga cipót kinyújtjuk, tepsibe tesszük. Közben a 4 tojás fehérjét habnak felverjük és a kihűlt mákhoz kavarjuk, ezt a mákos részt a sárga tésztára kenjük. A kakaós tésztából rudakat sodrunk, kb. 8-10 rudat (amennyi szeletre vágjuk a tésztát mindegyikbe 2 szem jusson). A rudakat ráhelyezzük a mákos töltelékre és megsütjük. A vanília pudingot a fél liter tejben megfőzzük, a 20 dkg cukrot és a 25 dkg Vénusz sütőmargarint kikavarjuk és a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk. Ha a tészta kihűlt ezt a krémet ráhelyezzük. A krém tetejére a felvert tejszínt rásimítjuk.

1
2
Ezt is szeretjük